fredag 8 april 2011

Finansministerns resonemang oroväckande

Finansminister Anders Borg (M) sa i ett tal, som han höll vid Sveriges Kommuner och Landstings valkongress, att just kommuner och landsting har för höga ingångslöner.

Finansministern presenterar i och med det ännu ett steg i den moderata agendan för ökade klyftor i samhället och utarmande av den offentliga sektorn!

Borg påstår att Konjunkturinstitutet i en studie ska ha visat att lägre ingångslöner skulle innebära fler jobb. Min fråga är om det behövs studier för att komma fram till en sådan självklarhet? Det säger ju sig självt att om man delar ut mindre bitar av kakan räcker den till fler.

Anders Borg skulle förmodligen inte klara sig speciellt bra i SVT:s satsning "Smartare än en 5:e-klassare", vilket gör mig allvarligt oroad över Sveriges ekonomi!

Finansminister Borg förordar att minimilönen på 16-17.000 kr för en undersköterska ska sänkas så att det räcker till fler! Lönenivåerna är ju redan idag för låga, vilket skapar stora rekryteringsproblem!

Om vi ska kunna locka unga människor till vården och andra yrken i kommuner och landsting är det ju precis tvärt om vi måsta agera. Det är med lönerna vi kan säkra en stabil återväxt och kvaliteten inom offentlig sektor!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Ännu en floskel från Anders Borg. Långt ifrån verkligheten lever han också. Undra om han skulle klara sig med 16000kr ? och jobba obekväma tider på det !

    SvaraRadera

AddThis

Share |