fredag 8 april 2011

Juholts uttalande går som på räls

Satt och tittade på presskonferensen idag om tågkaoset och det eftersatta underhållet. Inte helt oväntat lade alliansen, med statsminister Fredrik Reinfeldt (M) i spetsen, all skuld på oppostionen. Att man skulla ha något eget ansvar till det eftersatta underhållet fanns inte på kartan. Förvånande? Nej!

Som vanligt "satsar" borgarna pengar - denna gång 800 miljoner. Om man då jämför med hur Trafikverkets behov ser ut är den så kallade satsningen inte ens i närheten av det faktiska behovet!

Problemet är att Trafikverket är i behov av 2-2,5 miljarder/år i 10 år framöver! Då blir alliansens "satsning" löjliga 3,2% av det totala behovet!

Reinfeldt får dessutom knäpp på fingarna av en av sina företrädare Ulf Adelsohn som menar att regeringens "tågsatsning" inte är bra nog!

Nåja, det var väl inte annat att vänta! Därefter följde ännu en presskonferens med Håkan Juholt, Tommy Waidelich och Anders Ygeman kommenterade regeringens pressträff och där Juholt var mycket tydlig med att vi har ett stort ansvar för hur det hela skötts under vår regeringstid. Han poängterade också vikten av en sammanhållen tågtrafik och ett sammanhållet underhåll.

Som vanligt fascineras man av Håkan Juholts reptilsnabba tunga och hjärna när han levererar ännu en odödlig kommentar i:

"Det är viktigare att tågen går i tid än att de går med vinst!"

Detta inspirerade mig till att starta upp ännu en sida här på bloggen som jag har kommit att kalla "Juholtare" och där jag kommer att samla på mig citat från vår partiledare. Det kan bli en spännande och läsvärd samling!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |