måndag 18 april 2011

Hägglund - tom och innehållslös

Läser KD-ledaren Göran Hägglunds debattartikel i DN från i fredags och känner hur det kokar inom mig.

Hägglund pratar om jämlikhet, frihet, rättvisa och ansvarstagande samtidigt som han åter igen säger sig förträda "verklighetens folk". För det första skulle jag vilja att Hägglund en gång för alla definierar begreppet "verklighetens folk".

Den verklighet Hägglund lever i stämmer inte alltid överens med den sanna verkligheten. Det har vi fått åtskilliga bevis för genom åren!

Ännu en gång tar borgerligheten ord som är likställda med Socialdemokratisk ideologi, men som för den moderatledda alliansen inte blir annat än just ord - innehållslösa och tomma ord!

Bland annat säger Hägglund i sin artikel:

"...jämlikhet skapas när människor får likartade förutsättningar i livet, exempelvis lika tillgång till utbildning och vård."

För inte så länge sedan pratade Hägglund och hans alliansvänner sig varma för elitskolor och elitklasser. Borgerligheten står för gråddfiler in i vården med ett amerikanskt försäkringssystem som mål. Är det den jämlikheten Göran Hägglund menar? Åter igen - innehållslösa och tomma ord!

En annan jämlikhets-, frihets- och rättvisefråga är ju exempelvis KD:s ställning vad gäller samkönade äktenskap och rätten till adoption för homosexuella. Tillhör dessa människor verklighetens folk Göran Hägglund?

Hägglund försöker också ta billiga politiska poäng genom att lägga ord i mun på oppositionen genom att säga:

"Vänstern sätter inte allt för sällan likhetstecken mellan att vara jämlik och att vara likadan."

Antingen är Hägglund en urusel retoriker eller en dålig lyssnare. Han må vara den "roligaste partiledaren i riksdagen", men det verkar inte hjälpa när det kommer till kritan! Att han är en dålig partiledare talar ju oppinionssiffrorna om gång efter annan där KD balanserar på fyraprocentspärren.

Han har hur som helst tolket in något som över huvud taget aldrig sagts från Socialdemokratiskt håll eller från V och MP.

Socialdemokraterna har som grundläggande politisk princip att alla människor är lika mycket värda oavsett ursprung, klasstillhörighet eller kön. För oss är det självklart att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter i hela samhället.

Borgerligheten tar alltså orden som är liktydiga med vår Socialdemokratiska ideologi - för man vet att de är sanna. Problemet är att borgarna inte vet att fylla orden med innehåll.

För Göran Hägglund och hans alliansvänner förblir det bara ord - innehållslösa och tomma ord!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |