onsdag 27 april 2011

Plan- och bygglagsutbildning

Dagen har tillbringats i Strängnäs kommunhus tillsammans med hela S/V/MP-gruppen från miljö- och byggnadsnämnden - Marianne van Aller, Markus Lappi, Christer Toresäter, Lars Ström, Monica Åberg och Georg Olsson - några från majoriteten och tf förvaltningschef Henrik Bengtsson. Även politiker från värdkommunen fanns så klart på plats.

Ämnet för dagen var den nya Plan- och bygglagen som träder i kraft från och med måndag 2 maj!

Advokat Annika Gustafsson från advokatfirman Fylgia var den som höll i denna endagsutbildning och gjorde det med bravur. Ett bra pedagogiskt upplägg där hon tog hänsyn till de olika kompetensnivåer som fanns i den samlade gruppen åhörare.

Annika gav oss, förutom allt matnyttigt om PBL och Plan- och byggförordningen, en hel del tips hur vi som förtroendevalda ska agera i olika situationer. Det handlade om allt från jävssituationer till förståelse för vilket ansvar man egentligen har.

Med en bra blandning av fakta och humor lyckades hon åtminstone hålla mig vaken hela dagen trots att den så kallade paltkoman gjorde tappra försök att ta över. Visst kändes det vackra vårvädret lockande, men inte heller det kändes som en förlust efter denna heldagsutbildning!

Som lite kuriosa kan nämnas att Strängnäs kommun styrs av en koalition bestående av S, C, FP och MP. Tyvärr fick vi aldrig tillfälle att prata med våra kollegor från grannkommunen, men förhoppningsvis kommer fler tillfällen.

Tack för en bra dag!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |