lördag 16 april 2011

Tala är silver...

Vid gårdagens budgetseminarium sas en hel del kloka saker, men även saker som fick åtminstone undertecknad att studsa till.

Det kanske mest häpnadsväckande var nog i alla fall utbildningsnämndens ordförande Stefan Sundbäck (M) som i sitt inledningsanförande kom in på Skolinspektionens arbete i Enköping.

"Det var tur att de kom i början på mandatperioden. Hade de kommit i slutet hade vi kanske fått avgå hela bunten!"

Vad menade Sundbäck egentligen?

Var det en freudiansk felsägning eller kanske ett bevis om en insikt om hur man från den moderatledda alliansen egentligen sköter den politiska styrningen?

För visst var det väl den politiska styrningen han åsyftade - eller?

Det var i alla fall ganska tydligt att Sundbäck insåg att orden landade tungt då han använde en livlina och snabbt bytte fokus genom att lämna över till förvaltningschefen Hans Hellberg!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Måste sossar alltid ta allting så seriöst....

    SvaraRadera
  2. Jag måste säga att jag hoppas alla som fått ett förtroendeuppdrag tar det seriöst! Det innebär också att bita sig i tungan innan man kläcker ur sig saker och ting. Annars får man räkna med att man får mothugg.

    Det är också min plikt som oppositionspolitiker att granska den moderatledda majoriteten!

    Men om du "Anonym" läser mitt blogginlägg igen så kanske du kan läsa mellan raderna, titta på bilden och se att det kanske finns lite skrivet med glimten i ögat!? Eller...

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |