lördag 23 april 2011

(M)issat var ordet, Lagerquist

Dags igen - Markus Lagerquist (M) har en insändare i EP som inte kan stå oemotsagd!

I ett på många sätt märkligt försök att besvara Marié Karlströms insändare från den 11 april börjar Lagerquist i vanlig ordning med att lägga fokus på icke-frågor och på det viset frånsäga sig ansvaret för vad det egentligen handlar om - nämligen Markus Lagerquists egna klavertramp i fullmäktige och insändare där han gång efter annan använder sin egen privata uppväxt och skolgång som referens i skoldebatten för att sen bli uppenbart irriterad när någon följer den redan upptrampade stigen!

Antingen är Lagerquist bara bra på att utnyttja härskarteknikens alla konster eller så läsar han helt enkelt inte insändare han sen ändå svarar på.

I slutet av sin insändare menar nämligen Lagerquist att Marié Karlström "missat alliansregeringens totalrenovering av den svenska skolan" och vet inte hur han "annars ska tolka hennes totala tystnad i frågor som verkligen engagerar skol-Sverige".

Lagerqust var nog den enda som missade att det i Mariés insändare med all tydlighet framgick att de senaste 31 årens styrdokument i form av läroplaner för den svenska skolan är signerad borgerliga regeringar. Det är med dessa styrdokument i ryggen lärarna, som Lagerquist själv uttrycker det, "kämpar hjältarnas kamp"!

Om vi tittar lite mer lokalt kan vi konstatera att det i Enköping, sedan kommunaliseringen av skolan, varit borgerligt styre i 17 av de 20 åren som förflutit.

Nåja, vi börjar vid det här laget bli vana vid att alliansen i takt med att oppinionssiffrorna sviker allt mer fokuserar på att lägga skulden på Socialdemokratin i stället för att stå för sin egen bristfälliga politik såväl i kommun och landsting som på regeringsnivå.

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |