lördag 10 december 2011

"Blå tåget" spårar ur

Innehållet i dagens EP präglas av ett systemskifte, en samhällsförändring och en människosyn som växer sig allt starkare.

Men kanske framförallt kan man utläsa att det finns ett starkt motstånd bland Enköpings invånare till denna utveckling.

På insändaresidan visar bland annat Folkpartiets Jenny Abrahamsson att hon fått nog av det "blå tågets" politik som i mångt och mycket går ut på att skära i den kommunala verksamheten och försämra kvaliteten för Enköpings medborgare.

Det gör hon tillsammans med Sverre Ahlbom (S), Neil Ormerod (V) och Magnus Westerlund (MP) i en insändare som visar på viljan att investera i Enköpings utveckling!

Vi får också, genom signaturen "Väntar på nästa val", en indikation på att just invånarna i kommunen insett att den moderatledda minoritetens prestigemål att ha länets lägsta skattesats absolut inte handlar om se till medborgarnas bästa!

Den välformulerade insändare av 14-åriga Spencer Strand visar tydligt att även ungdomar i Enköping är oroade över vad som händer i deras kommun. En kommun de ska växa upp i och där dess styrande politiker inte heller ser till barn och ungas bästa!

Avslutningsvis vill jag också referera till krönikan av samhällsdebattören, satirikern, artisten men kanske framförallt Enköpingsbon Totte Wallin som på sitt karaktäristiska raka och konkreta sätt att se på saker och ting beskriver den politiska klåfingrigheten som inte ser till medborgarnyttan.

Totte beskriver den sköt-dig-själv-mentalitet, som jag berörde inledningsvis och som alltså växer sig allt starkare, med att ställa frågan "Varför kan man gå förbi en uteliggare?" och ger också det talande svaret "För att man inte känner honom!".

Det är dags att dra i nödbromsen innan det "blå tåget" spårar ur totalt!

Vi Socialdemokrater vill kunna bevara kvaliteten i kommunens verksamhet och höja målsättningen vad gäller välfärden. Vi vill investera i Enköpings utveckling! Det gör vi genom en rimlig skattehöjning på 35 öre och vi är övertygade om att det på sikt kommer att ge mångfalt tillbaka!

/Matz

1 kommentar:

AddThis

Share |