onsdag 14 december 2011

Socialdemokratisk budget röstades igenom

En lång dags färd mot natt är över och jag går och lägger mig med ett leende på läpparna!

Kommunfullmäktige beslutade i enlighet med kommunstyrelsens förslag och med röstsiffrorna 26-25 fick vi majoritet för en Socialdemokratisk budget för 2012!

Passar också på att tacka V, MP och FP som ställde sig bakom vårt förslag redan i kommunstyrelsen.

Men framför allt en stor eloge till Helena Proos som dragit det tunga lasset fram till det här resultatet!

God natt!

/Matz

7 kommentarer:

 1. Vi ställde oss bakom det redan när vi kom överens om det, uppe på ABF.

  Hälsningar Miljöpartiet

  SvaraRadera
 2. Helt rätt Magnus! Det jag syftade på var att det i KS blev ett politiskt beslut tack vare vårt samarbete och som låg till grund för kvällens! Men visst - arbetet bakom får inte glömmas bort!

  /Matz

  SvaraRadera
 3. Magnus W har naturligtvis rätt. Men det viktiga är nu ändå att vi dels slipper skära ned med flera miljoner i viktiga verksamheter och att vi har en social investerings-budget som vi ska använda klokt och långsiktigt.
  Om Moderaterna i Enköping pratar med sina kamrater i Umeå kanske de också förstår vad Sociala investeringar innebär och väljer att stödja initiativet.

  SvaraRadera
 4. Det känns lite mer balanserat att säga att det gemensamma förslaget vann eftersom det tidigt togs fram i samråd mellan partierna. Allas våra förslag var ju i princip lika.

  Och visst kändes det väldigt bra att vi tillsammans har sett till att de föreslagna besparingarna inte drabbar någon annan verksamhet än kommunstyrelsen. Och att vi dessutom ser till att det finns medel för utveckling och en finansiell buffert.

  SvaraRadera
 5. Hur ser den parlamentariska tågordningen ut när det gäller delen med slopad förste vice ordförande?

  SvaraRadera
 6. Lars: Jag tror inte att budgetbeslutet i sig avskaffar någon vice ordförande. Det måste nog avgöras som ett eget ärende. Sven Jansson har lämnat in en motion om samma ärende, så om den snabb-bereds så kan 1:a vice ordföranden avskaffas ganska snart. Det finns lite detaljer som måste klaras ut också, som att den som idag är 1:a vice ordförande i Socialnämnden har jour två veckor av sex och det är rimligt att hon på något sätt ersätts för det. Det är bra om det hanteras i samma beslut.

  SvaraRadera
 7. Aha! Tack för svaret Magnus!

  SvaraRadera

AddThis

Share |