torsdag 1 december 2011

Carlström mäter klokhet i ören

För ett tag sedan fick jag en fråga om vad som krävs för att hamna på min blogg. Nu Gustaf Carlström (M) är det din tur!

Kan bara inte låta bli att analysera Carlströms inlägg på sin logg på Facebook:

"Jag tror att det finns kloka folkpartister som ser att en liten justering av budgeten i Enköping inte behöver drabba invånarna med höjd skatt."

Folkpartister, och för den delen alla andra som inte tycker som moderaterna, är enligt Carlström inte kloka om man förordar en skattehöjning för att rädda det som finns kvar av välfärden i Enköping. De är kanske till och med dumma och elaka - vad vet jag!?

Den "lilla justeringen" på ca 20 miljoners nedskärning av de kommunala verksamheterna är väl egentligen det som verkligen kommer att drabba Enköpings invånare om M, C och KD skulle få igenom sitt budgetalternativ.

Med det Socialdemokratiska budgetalternativet, som FP, V och MP ställt sig bakom, kommer åtminstone den kommunala verksamheten bibehålla befintligt nivå. Självklart finns det mer att önska men det blir åtminstone ingen försämring, vilket minoritetens alternativ skulle innebära!

För att slippa bland annat att skära på personal i skolan, kunna låta upplevelseförvaltningen fortsätta bedriva sin viktiga verksamhet och klara vård- och omsorg väljer vi att höja skatten med 35 öre. Det är sant!

Hur "drabbar" skattehöjningen Enköpingsbon?
Inkomst/månKr/månKr/år
15.00052:50630
20.00070:00840
25.00087:501050
30.000105:001260
40.000140:001680
50.000175:002100
Så "drabbar" skattehöjningen i olika inkomstgrupper. Men det klart - ju högre inkomst du har desto mer blir det i rena kronor. Men det "drabbar ju ingen fattig"!

Så Gustaf Carlström - är det verkligen upp till dig och moderaterna att avgöra vem som är klok eller inte? Man behöver inte vara mindre klok bara för att man inte tycker som moderaterna! Inte heller mäts visdom i strävan att alltid ha lägsta skattenivån i länet!

För mig handlare det snarare om att vi ser olika på saken. Utifrån det perspektivet anser jag att vårt sätt att se det är mer rätt än minoritetens. Det ansåg också en majoritet av kommunestyrelsen vid senaste mötet!

Det handlar inte om vem som är mer klok än någon annan. Det handlar om att trygga välfärden och det gör man inte genom att skära i verksamheterna! Därför väljer Socialdemokraterna att höja skatten med 35 öre!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |