måndag 26 december 2011

Pusselbitar och dödssynder

I fredags skrev jag om syskonen Borelius - Maria och Henrik - under rubriken "Korruption och nepotism". Anledningen var att Henrik Borelius är VD för vårdbolaget Attendo och samtidigt har uppdrag att för den moderatledda regeringen att vara rådgivare i just frågor gällande vård och omsorg!

Jag fick en del mothugg gällande det blogginlägget bland annat på Facebook. Anledningen var att jag antydde att det fanns en koppling mellan familjen Borelius och de nya moderaterna och därför inte ansåg Borelius som lämplig och objektiv i dessa frågor!

Henrik Borelius med sina dubbla roller och så hans syster Maria, som tidigare varit handelsminister (om än bara i åtta dagar), har ett sommarställe i skatteparadiset Jersey där också riskkapitalbolaget som står bakom Attendo har sitt ägarsäte! Pusselbitar som har allt för bra passform för att man ska missa att de sitter ihop!

Mothugg är bra! Det får en att tänka ett varv till för att verkligen rannsaka sin ståndpunkt. Nyttigt! Jag tittade lite djupare i denna koppling mellan Borelius och regeringen och blev än mer stärkt i min övertygelse att finns en naturlig koppling! (Om man nu kan kalla det naturligt!?)

Attendo är ett av två ledande vårdföretag (Carema är det andra) som i det närmaste börjar få det man skulle kunna kalla en monopolställning. Det känns mer än en tillfällighet att man valde Henrik Borelius till rådgivare kring just dessa frågor. If you scratch my back...

Henrik Borelius har drivit frågan om obligatorisk utmanarrätt i samtliga kommuner som en av de viktigaste frågorna i sitt uppdrag åt regeringen och i budgetpropositionen tänker sig alltså regeringen genomföra detta 2014. Man kan ju undra varför?

Moderaterna har länge satt hemligstämpel på vilka finansiärer som står bakom dem. Bland annat verkar det finnas "svängdörrar mellan ledande moderater och höga tjänster i Carema". Kan det vara så att dessa svängdörrar även leder in till Attendo?

Tankarna går inte helt osökt till några de sju dödssynderna:
Storhetsvansinne och hybris = HÖGMOD
Vinstintressen = GIRIGHET
Tillfredsställelse = VÄLLUST
Överflöd = FROSSERI

Nej, jag har inga bevis, men jag anser att kopplingarna är onekligen så starka att de inte kan ses som slumpmässiga tillfälligheter.

/Matz

1 kommentar:

  1. Lundin Oil kan nog läggas till listan. Och även McDonalds om man kisar lite.

    SvaraRadera

AddThis

Share |