torsdag 10 maj 2012

Den osminkade sanningen

Att alliansen har återförenats tror jag knappast har undgått någon vid det här laget. Frågan är dock om det kommer att ske någon förändring vad gäller hur det politiska ledarskapet kommer att se ut?  Jag tvivlar!

Senast idag träffade jag ytterligare en kommunmedborgare som var märkbart irriterad och som kommenterade det politiska läget enligt följande:

"Varför händer det ingenting i den här stan? Borgarna verkar helt av banan! Smedlunds insändare idag var ju som att försöka sminka över en blåtira. Det ser kanske lite bättre ut, men det gör fortfarande j-ligt ont!"

Jag tycker det var en riktigt bra beskrivning. Själv blir jag minst sagt upprörd av att moderaterna först anklagar oss Socialdemokrater för att gå till personangrepp, medan man själva fortsätter med härskarteknikens alla konster - men det är tydligen helt OK!?

I dagens EP skriver skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund (M) där han slår sig för bröstet och hävdar alliansens "suveränitet" i alla beslut i nämnden. Nu är väl kanske sanningen en helt annan!

Nu sitter ju jag i en helt annan nämnde men enligt uppgift från skolnämndens andre vice ordförande Rolf Carlsson (S) är det inte allt för sällan det är blocköverskridande enighet - i de allra flesta frågor.

Det är tydligen också ofta så att den gode Smedlund är ganska ensam från den så kallade alliansen om att ta diskussionen, medan ledamöterna från S, V och MP är flitiga debattörer!

Dagens kurs i moderat härskarteknik handlar alltså om osynliggörande! Man marginaliserar oppositionens roll i nämnden genom att totalt ignorera att den över huvud taget existerar! Med tanke på moderatledaren Reinfeldts agerande i partiledardebatten senast i SVT verkar det här vara en strategi vi får vänja oss vid från moderaterna även fortsättningsvis!

Som sagt - det går åt mycket smink inom den nyligen återupplivade alliansen just nu i tappra försök att dölja ett antal skavanker! Dock verkar Enköpingsborna genomskådat alla lager av spackel!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |