fredag 11 maj 2012

Handling och konsekvens

Vad hände med alla
vallöften, Jenny Abrahamsson?
För att använda moderaternas senaste favorituttryck: Man tar sig för pannan!

I dagens EP intervjuas folkpartiets gruppledare Jenny Abrahamsson om hon är nöjd med det "nya" samarbetet inom alliansen i Enköping. Abrahamsson menar att partiet fått mer inflytande i och med de två ordinarie platserna i Vård- och omsorgsnämnden och Utbildningsnämnden. Så långt är det kanske sant!

Samtidigt lyser det igenom att FP fått stå tillbaka för sina egentliga önskemål och krav och därför blivit "förlorarna" i en ganska usel kompromisslösning!

Det framgår också att det fortfarande råder en viss bitterhet hos Abrahamsson som menar att KD, trots att de har lika många mandat som FP, fått två ordförandeposter medan FP från början fick nöja sig med en vice ordförande.

Jenny Abrahamsson ger också Tomas Rådkvist en rejäl känga när hon menar att alla i partiet är nöjda med utgången utom just Rådkvist.

"Efter hans insändare häromdagen så är jag osäker på om han kommer att vara kvar" säger Abrahamsson vidare.

Det är väl snarare en fråga om han är önskvärd i partiet? Rådkvist har hela tiden varit tydlig med att han inte vill vika från FP:s hjärtefrågor och de vallöften partiet gick ut med i valrörelsen 2010 - och då kanske i första hand skolfrågorna.

Abrahamsson menar att skolan har partiet redan varit med att "rädda" i och med att man röstade för den Socialdemokratiska budgeten i höstas. Dock återstår att se hur man kommer att handskas med de pengarna. FP kommer ju inte heller fortsättningsvis att ha något större inflytande i den nämnden! (se gårdagens blogginlägg)

Nej, trovärdigheten för FP kommer med största sannolikhet att fortsätta vara låg hos kommunens medborgare. Partiet har åter rättat in sig i ledet under den moderata allianspiskan och återgått till att vara ett stödparti till just moderaterna!

Konsekvenserna av detta hattande och inkonsekventa handlande kommer att visa sig med all tydlighet i valet 2014!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |