tisdag 22 maj 2012

I avsaknaden av egen politik

Ska jag vara riktigt ärlig (och det brukar jag ju vara) börjar jag bli fruktansvärt trött på moderaternas ensidiga sätt att bemöta våra insändare och debattartiklar! Men det är kanske inte annat att vänta när deras egen politik och visioner så tydligt har stagnerat till i det närmaste obefintlighet!

I dagens EP skriver det moderata finanskommunalrådet Anna Wiklund, med lite moraliskt stöd av sina partikamrater Nanning och Karlsson, som ett svar till Helena Proos, Pyry Niemi och Agneta Hägglund.

90 procent av debattartikeln är ett försök att racka ner på Socialdemokratin i allmänhet och vårbudgetmotionen i synnerhet.

I de återstående 10 procenten presenteras inte en stavelse av moderata visioner eller politik för att komma till bukt med exempelvis den skyhöga ungdomsarbetslösheten! Istället vill man försköka dölja verklighetens kalla fakta med att titta tillbaka på sina 6 år vid regeringsmakten!

Måste ändå tillstå att jag fick mig ett gott skratt när jag läste debattartikeln i morse. Eller vad sägs om denna formulering:

"Det måste smärta Socialdemokraterna att se hur framgångsrik moderaternas arbetsmarknadspolitik har visat sig."

Jo, nog fan smärtar det alltid! Fråga de som befinner sig i FAS 3! Fråga de som blivit utförsäkrade trots svåra sjukdomar och tvingats söka jobb! Fråga alla de ungdomar som befinner sig i en av Europas högsta arbetslöshet! Fråga alla dessa människor vad de anser om "framgångsrik moderat arbetsmarknadspolitik".

Det totala arbetslösheten ligger stabilt på 8% och expertisen ser ingen ljusning! Men det klart att det går att dribbla med siffror för att få "goda resultat"! Det har ju inte minst moderatledaren Reinfeldt visat exempel på med sitt uttalande om "etniska svenskar"!

Vi har i vår budgetmotionen presenterat hur vi ser på framtiden och vilka insatser vi vill sätta in för att få Sverige på fötter igen. Där finns både politik, visioner och mål!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |