lördag 26 maj 2012

Nattis - klassisk S-fråga

Visst är det märkligt att moderaterna inte tycks lära sig av sina misstag? De lokala moderaterna fortsätter strategin att ta Socialdemokratiska frågor och göra dem till "sina" i tron att medborgare och potentiella väljare ska gå på bluffen!

Idag skriver moderaterna tillika skol- och utbildningsnämndens ordföranden Ingvar Smedlund och Stefan Sundbäck tillsammans med riksdagsledamoten Ulrika Karlsson i ett försök att få människor att tro att nattis är en moderat innovation. Gå nu inte på denna bluff!

Helena Proos satt för ett antal år sedan i den dåvarnade nämnden för grundskolan. Redan då drev hon frågan om barnomsorg på obekväma arbetstider.

För snart sex år sedan la Britt-Marie Molin en motion i fullmäktige om nattis. Moderaterna tillsammans med sina stödpartier sa rent reflexmässigt NEJ så fort frågan aktualiserades!

I vårt Socialdemokratiska kommunalpolitiska handlingprogram inför valet 2010 skrev vi:

"Barnomsorgen ska ha öppet på tider som gör det möjligt för föräldrar att arbeta på så kallad obekväm arbetstid – kvällar, nätter och helger."

Från allianshåll har man hävdat att behovet inte varit tillräckligt stort för att ha omsorg nattetid. De som "möjligen" hade behov skulle lösa det inom sitt "sociala närverk"! Pinsamt!

När så Jesper Englundh (S) åter lyfte frågan i en ny motion till fullmäktige i höstas verkade det ändå som om det frö vi sådde för många år sedan äntligen börjat gro i den till synes ökentorra moderatledda alliansens politiska drivbänk!

Nu kommer det öppnas ett nattis till hösten i anslutning till  Ljunggården. Moderaterna skriver i dagens EP om att detta är tack vare alliansen och att det skulle vara en strategi i det de kallar arbetslinje! Men hur sanningen sett ut genom åren har jag just beskrivit!

Det är också intressant att se hur moderaterna skriver för att spela på människors känslor. Eller vad sägs om:

"Många föräldrar arbetar på obekväma arbetstider och har därför svårt att få livspusslet att gå ihop. Det är olyckligt om människor behöver tacka nej för att det inte finns barnpassning att tillgå nattetid."

Man fortsätter sedan att slå sig för bröstet och mena att "majoriteten av de kommuner som erbjuder nattis är alliansstyrda". Det är säkert sant - men att det skulle vara en moderat hjärtefråga är en ren lögn!

Åter igen lyser visioner och egna politiska tankar med sin frånvaro hos moderaterna! Man fortsätter att försöka skriva om historien, så som man gjorde i sitt idéprogram som Anna Wiklund var med och tog fram! Man fortsätter att göra klassiskt Socialdemokratisk politik till "sin"! Allt detta i tron att medborgarna ska svälja betet med hull och hår!

Jag VET att medborgarna är mycket smartare än så! Vi ser det varje vecka i lokalpressen, vi hör det varje dag i samtalen på jobbet, i affären och på torget!

Nattis är en Socialdemokratisk hjärtefråga som vi ihärdigt och envist drivit i många år - och det har gett resultat! Tro inget annat!

/Matz


PS. Är det fler än jag som också noterat att moderaterna numera alltid har med en riksdagsledamot som undertecknande av insändare och debattartiklar. Är det månne så att man tror att det ska ge större trovärdighet för de osanningar som presenteras? Är det så att de lokala moderata företrädarna själva börjar tvivla på sin förmåga driva egen moderat politik - som i och för sig verkar bli allt mer tunnsådd? DS.

1 kommentar:

  1. När en riksdagsledamot utan Enköpingsanknytning är med som undertecknare tolkar jag det som att det är en centralt skriven artikel utan lokal relevans. Därför brukar jag inte läsa dessa. Detta gäller oavsett undertecknarens partibeteckning. Om ambitionen är att ge ökad trovärdighet har det därför åtminstone hos mig omvänd effekt.

    SvaraRadera

AddThis

Share |