söndag 13 maj 2012

Irriterade medborgare har tröttnat

Gårdagen tillbringades bland annat på Stora Torget där jag, tillsammans med några partikamrater, fick möjlighet att prata med ett antal medborgare i kommunen. Det var många som stannade vid vårt bord och diskuterade Enköping nu och framtiden!

Stadshotellgropen, eller "centergropen" som en medborgare kallade den, är det som mest irriterar Enköpingsborna.

"Det här har skötts uselt från början till slut och nu är PEAB på tapeten igen - fast i Solna!" var en av kommentarerna.

Simhallen är en annan fråga som engagerar kommuninnevånarna. Eller snarare bristen på politiska ledare som vågar ta beslut.

"Ska vi behöva åka till Värsterås och Uppsala för att simma? Hur ska skolorna kunna nå sina mål med simundervisning om vi inte har ett fungerande badhus?" var några intressanta synpunkter!

Det fanns fler frågor som Enköpingsborna tog upp med oss Sossar på torget:
  • Hålet i Storskogen
  • Tillagningskök i äldreboenden
  • Centrumutvecklingen
  • Potthål
  • Lokaltrafiken - med bland annat ungdoms- och pensionärsbiljetter
  • Bristen på parkeringsplatser i centrala Enköping
  • Kvaliteten på och utveckling av cykelvägar
...och mycket, mycket mer!

Gemensamt för alla jag pratade med på torget var irritationen över att det inte händer något i kommunen!

När jag senare under dagen begav mig till en välbesökt tillställning i BAHCO-hallen blev det ännu mer prat med medborgare, som hade synpunkter om hur Enköping "misskötts" under de senaste åren. Det pratades återigen om bristande ledarskap, tomma vallöften och handlingsförlamning!

Många hade läst Jessika Vilhelmssons och Per Bills svar på min insändare i EP och de allra flesta undrade vad de egentligen menade. Debattartickeln innehöll ingen egen politik från moderaterna över huvud taget - det var de flesta överens om!

"Det är ju de som sitter i förarsätet! Men det händer ju inte ett skit!" får sammanfatta vad det stora flertalet tyckte.

Det var också många som vid förra valet tydligen la sin röst på en blå nyans, men som sa sig ha tröttnat på den moderatledda alliansens handlingsförlamning och aviserade att man tänker rösta S 2014! SIFO:s oppinionsmätning som presenterades igår underströk de vibbar jag även känner lokalt!

Det blåser vänstervindar över Sverige och det är absolut inte vindstilla i Enköping heller!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |