söndag 6 maj 2012

Partisekreterarnas plattityder

Moderaternas partisekreterare Kent Persson skriver idag
på Aftonbladet Debatt tillsammans med övriga allianspartiers
partisekreterare - Nina Persson (FP, Michael Artursson (C)
och Acko Ankarberg (KD).
Partisekreterarna för de fyra allianspartierna skriver idag på Aftonbladet Debatt i ett försök att svartmåla de tre opposiotionspartierna inför kvällens partiledardebatt. Som vanligt försöker man flytta fokus från sin egen bristfälliga och allt mer resultatlösa politik. Regeringströttheten är ett faktum!

Man inleder med att, som vi vant oss vid de senaste sex åren, slå sig för bröstet och ta åt sig äran över att ha "lotsat vårt land genom den största globala ekonomiska krisen sedan 30-talet". Inte mindre än tre gånger återkommer man till denna grundlösa självbelåtenhet!

Det man döljer och vägrar erkänna i dessa formulering är med vilka ekonomiska förutsättningar den moderatledda alliansen tog över efter valet 2006. Man tog över en mycket stark svensk ekonomi tack vare ett ansvarsfullt Socialdemokratiskt styre som byggdes upp under 12 år efter den totala fiaskoregeringen Bildt! Nu håller de "nya" moderaterna tillsammans med sina stödpartier på att lyckas med samma bedrift igen!

De fyra partisekreterarna fortsätter också att, med en dåres envishet, hävda att den moderatledda alliansen "vill minska utanförskapet och arbetslösheten". Ord, ord och åter tomma ord! Eller som de fyra själva kallar det - ordridåer!

Sanningen är tydligt! Sverige har en av Europas högsta ungdomsarbetslöshet, den totala arbetslösheten ligger på runt 8% och de försämrade sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna har snarare ökat utanförskapet! Även här ser vi likheterna med 90-talets moderatledda regering!

Självklart kommer de fyra partisekreterarna in på hur man, med sina resultalösa reformer, vill "sänka trösklarna in på arbetsmarknaden"! Vi vet ju att det är inte bara trösklarna man vill sänka utan även ungdomslönerna. En ekvation som inte går ihop! Man vill göra det mer eller mindre omöjligt för unga att kunna klara sig på egen hand och ta klivet in i vuxenvärlden!

Lite med en klackspark nämner man på slutet några ämnen man kanske egentligen inte har koll på:

"Vi vill göra ytterligare ansträngningar för att minska utsläppen av växthusgaser och fortsätta att stärka välfärden och ta socialt ansvar."

Det är spännande med tanke på:

  • att bland annat den supermiljöpremie man infört blev ytterligare ett totalfiasko där bara de rikaste har råd att köpa supermiljöbilarna
  • att man nu vill stärka välfärden  - samma välfärd man under 6 års tid sakta men säkert monterat ner ("välfärdens kärna" var det man gick till val på senast)
  • att man nu vill ta socialt ansvar samtidigt som människor utförsäkras, befinner sig i FAS 3 och samtidigt som barnfattigdomen fortsätter öka i den moderatledda alliansens Sverige
Så mycket för den moderatledda alliansens "ansträngningar"! Partisekreterarnas plattityder är än en gång en massa tomma, innehållslösa ord och löften!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |