torsdag 3 maj 2012

Förla(m)ande idétorka

Ja, nog märks det att moderaterna har tappat stinget och idétorkan börjar breda ut sig allt mer.

Ett bevis på det är de massproducerade debattartiklar man låter skicka ut till landets alla dagstidningar. Grundinnehållet är detsamma i alla för att sedan lokalanpassas med "rätt" kommunnamn.

Dock blir det allt för genomskinligt när den så kallade lokalanpassningen inte stämmer överens med verkligheten. Ja, till och med innehåller rena lögner!

Ett tydligt exempel var den debattartikel som Enköpings moderata riksdagsledamot Jessika Vilhelmsson tillsammans med partikamraten Per Bill skrev i lördagens EP. Samme Bill hade undertecknat i princip samma debattartikel på UNT:s debattsida på Valborgsmässoafton, men då tillsammans med partikamraten Gunnar Hedberg!

Döm om min förvåning när jag läste dagens EP och insändarsidan där finanskommunalrådet Anna Wiklund tillsammans med riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson i princip levererar samma innehåll en gång till - en favorit i repris helt enkelt!

Inledningen visar på att den, tillsammans med de två tidigare artiklarna, producerats i den moderata skrivarverkstan inför 1 maj, men av någon anledning kom den in minst två dagar försent! Inte heller avslutningen ligger i fas med tiden då de två moderaterna skriver:

"I sitt förstamaj-tal uppmanar vi därför LO:s förste vice ordförande Ulla Lindqvist att redogöra för..."

Därför blir man också lite fundersam till hur tidningen resonerade när man valde att publicera den senaste insändaren. Både med tanke på den inaktuella formuleringen och på att den som sagt innehållsmässigt påminner väldigt mycket om lördagens debattartikel.

Det finns säkert en bra förklaring till detta och det finns som sagt också en bra förklaring till dessa massproducerade debattartiklar från moderat håll. Förlamande idétorka där klipp-o-klistra-retoriken blivit den moderata modellen!

/Matz

2 kommentarer:

 1. Kanske EP "hjälper" till att visa på moderaternas politiska torka genom att publicera skräpet!?
  /Marié

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske! Hoppas du har rätt!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |