tisdag 29 maj 2012

Monica Landén snurrar till begreppen

Man slutar aldrig att förvånas över den moderatledda alliansen och dess företrädare i Enköping!

Härom dagen skrev jag ett blogginlägg om hur moderaterna och dess stödpartier helt godtyckligt fördelar pengar ur fonden för sociala investeringar. Pengar som ska användas till förebyggande insatser med inriktning på barn och ungdomar. Beslutet togs i fullmäktige i höstas genom ett majoritetsbeslut i samband med budgeten.

Mitt blogginlägg delades bland annat av Helena Proos på Facebook och fick, kanske inte helt oväntat, kommentarer. Just i det här fallet är det kristdemokraten och socialnämndens ordförande Monica Landéns kommentarer som fick mig att reagera!

Landén uttrycker en viss frustration över att vi som lagt förslaget och alltså också fick majoritet för det i fullmäktige inte preciserat "en plan hur pengarna ska användas". Hon menar vidare att detta nu är något som den moderatledda alliansen "helt oförberett fått i knät"!

Nu är det ju så här Monica Landén; Ni valde att sitta kvar i minoritet och förvalta budgeten som togs i ett majoritetsbeslut i fullmäktige! Därför blir det också märkligt när hon menar att Helena Proos "säger emot sig själv" när hon "inte delger planen". Ja, vad ska man säga?

Vi har från Socialdemokratiskt håll hela tiden varit tydliga med hur vi ser på hur man skulle jobba med detta. Vi har förklarat att man kan ha Norrköpingsmodellen som grund för att sedan arbete fram en egen modell för Enköping med förvaltningsövergripande projekt med tydliga utvärderingsmodeller! Helena Proos lämnade i januari ifrån sig ett gediget material på hur man skulle kunna jobba!

Landén anser vidare i sina inlägg att detta majoritetsbeslut i fullmäktige "kuppades igenom"! Det hon indirekt säger är att alla de förslag som moderaterna och stödpartierna lägger och röstar igenom "kuppas" igenom - eller? Hur tänkte Monica Landén nu?

Apropå att säga emot sig själv! Landén menar att hon är "angelägen" om att detta ska bli något bra.

Gissa hur Monica Landén röstade vid voteringen under kvällens kommunstyrelsesammanträde när vi från (S) la ett förslag om att de 2 miljonerna till Upplevelsenämnden istället skulle tas från resultatet, då vi kommer att göra ett bättre sådant än man tidigare prognostiserat!

Jodå, hon stödde glatt den moderatledda alliansens förslag och så gjorde även Jenny Abrahamsson (FP)! Trots att man ajournerade sig när vi la vårt förslag visar detta återigen att den moderata piskan viner och stödpartierna dansar glatt med!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |