onsdag 2 maj 2012

EP, EHT och TT - media bevakar olika

EnaHåboTidningens bevakning av 1 maj-firandet i Enköping fick mig först att tro att skribenten inte varit på samma tillställning som undertecknad. Nu vet jag med bestämdhet att jag såg Roland Nordqvist på plats i Skolparken så det är nog trots allt samma evenemang han på sitt sätt beskriver i ord på tidningens hemsida.

Däremot verkar Nordqvist inte lyssnat på talarna i talarstolen. Det han skriver om att SSU:s representant "inte dök upp" var en förvrängning av att Gustav Härnqvist och Sverre Ahlbom hade missföstått varandra och därför höll inte Gustav någon appell i Skolparken. Men Gustav var på plats - och satt inte alls långt ifrån EnaHåboTidningens utsände!

Återigen kommer en vinkling när Nordqvist skriver att vi Socialdemokrater på de fyra månader som förflutit sedan vi tog budgeten och den moderatledda alliansen suttit i förhandlingar utan att driva någon egen politik "fått igenom två förslag".

Hade han lyssnat på Helena Proos hade han hört att vi under hela denna period - och för övrigt under hela innevarande mandatperiod - lagt ett stort antal motioner och interpellationer där de två Nordqvist refererar till är två i mängden av S-märkta förslag!

I Nordqvists korta referat från 1 maj finns inte en stavelse från huvudtalaren Ulla Lindqvists tal. Jag kan ha fel, men enligt uppgift ska Nordqvist ha lämnat Skolparken innan Ulla ens hunnit inta talarstolen!

Man har svårt att tro att EnaHåboTidningen och EP bevakade samma 1 maj-firande! Vi får väl se om EHT kommer att ha ett mer uttömmande reportage i papperupplagan!

Nog om detta!

I dagens EP fanns en mycket intressant insändare som jämförde den politiska farsen vi upplevt de senaste månaderna med barns lek i en sandlåda. En berättelse som förmodligen ledde till att det drogs på många smilband runt om i kommunen i morse, men samtidigt en beskrivning av hur allt fler medborgare ser på det politiska spel som utspelat sig den senaste tiden! Detta borde kunna bli en bra grund till en nyårsrevy!

Jag kan också rekommendera Tottes Tidning - Totte Wallins blogg - där man under rubriken "Var går gränsen mellan satir och personangrepp?" kan läsa hur Wallin ifrågasatts om sin psykiska hälsa och blivit kallad för "bakåtsträvande krönikör"!

Här ger Totte också sin syn av den senaste tidens politiska skådespel och använder sig av såväl äkta bilder som fotomontage. Spännande läsning på min ära!

/Matz

6 kommentarer:

 1. Stefan Gustafsson3 maj 2012 13:21

  Att Roland Nordqvist inte tog in vad som sades beror nog på att han var i lekparken med barnen. Seriös journalistik? Själv hade jag lite svårt att höra vad som sades därifrån. Skulle tro att detsamma gälde för Roland. Men så bryr han sig kanske inte heller. Han kanske drog det kortaste strået på redaktionen helt enkelt. Eller så kanske han skulle börja ta sitt jobb på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi som var på plats vet ju vad som sas och vad som hände. Det är bara synd att vissa media inte förmedlar en rättvisande bild av vad som egentligen förmedlades till de som inte hade möjlighet att närvara. Tråkigt!

   /Matz

   Radera
 2. Svar
  1. Inte riktigt säker på vad du menar Fredrik, men jag antar att det är artikeln om årets centerkvinna Moni(C)a Hallgren du tänker på!?

   Så blev det lite extra skjuts för C i EHT igen ;)

   /Matz

   Radera
 3. Och 1 Maj var inte med i papperstidningen alls :-((..
  / Helena Proos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var lite det jag var rädd för med tanke på den ganska knappa "artikeln" på hemsidan!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |