torsdag 24 maj 2012

FP:s pinsamma lappkast

Stödpartiet FP skjuter sig själva i foten!
Fullmäktige beslutade i höstas att avsätta dryga 8 miljoner kronor för sociala investeringar. Grundtanken med de fonderade pengarna är att de ska användas till långsiktiga förebyggande insatser med inriktning på barn och ungdomar. Det var ett beslut som bland annat folkpartiet var med och drev igenom!

Idag kunde vi läsa i EP hur moderaterna och deras stödpartier fullkomligt skiter i fattade beslut (ursäkta ordvalet)! Här ska tydligen pengarna strös ut helt godtyckligt och utan hänsyn till hur de kommer att användas!

Därför beslutade nu moderaterna och stödpartierna att tilldela upplevelsenämnden 2 miljoner kronor från den sociala investeringsfonden.

"Vi ökar deras ram med de här pengarna, men vill inte peka ut vad de ska göra" säger Wiklund till EP!

Vad är det hon inte har förstått? Pengarna ska vara öronmärkta för just långsiktiga sociala investeringar. Då måste det väl åtminstone finnas en tanke bakom ett sådan beslut - eller?

Förvaltningschef Tapio Hovebro har enligt egen utsago inte heller fått några direktiv om hur pengarna ska användas och har framför allt inte ens ansökt om pengar för sociala investeringar!

Denna historia blir allt mer pinsam ju längre den pågår - och det tar inte slut här!

Vi har ju som sagt fortfarande vindflöjelpolitikerna i folkpartiets kvar! Samma parti som alltså var med och drev igenom beslutet om de sociala investeringarna i fullmäktige. Nu har man alltså gått emot sitt eget beslut och deras resonemang för att försvara sitt pinsamma ställningstagande gör inte saken så mycket bättre!

Visserligen tycker inte folkpartisten Jenny Abrahamsson att det är en social investering, men säger i samma andetag att förvaltningen nu "slipper dra ner på sitt barn- och ungdomsarbete". (Jag hoppas verkligen hon menar arbetet med barn och ungdomar!) Hon fortsätter:

"...som det ser ut nu, med deras underskott, så är det bättre att de slipper göra neddragningar för det skulle slå på barnverksamheterna."

Där träffar Jenny Abrahamsson huvudet på spiken! Moderaterna och stödpartierna är trots allt fullt medvetna om vad det är de gör! Här ska ekonomiska svarta hål täppas till - på bekostnad av barn och unga! Här ska pinsamt dåligt politisk ledarskap hållas bakom ryggen - på bekostnad av barn och unga!

Och vem har förtroende för folkpartiet. Ett parti som hattar fram och tillbaka utan att egentligen veta vad de vill. Ett litet stödparti där makt är viktigare än något annat - men som står helt utan egen egentlig makt! Ett stödparti helt enkelt - under den moderata piskan!

/Matz

3 kommentarer:

 1. Trots att upplevelsenämnden får dessa pengar så ska man höja avgifterna för fotbollsplaner, idrottshallar och lokaler samt till musikskolans elever. Idrottsklubbar och andra föreningar måste ta ut dessa avgifter någonstans och det drabbar barnen genom höjda avgifter (föräldrarna).
  Till musikskolan kommer elevavgifterna att höjas och där har den kloka oppositionen sagt att man bör ta bort den för alla barn och ungdomar till kulturskolan. Lars van Aller (S) säger i dagens Enköpings-Posten att det är viktigt att barn och unga får möjlighet att delta i kulturskolans aktiviteter. För ekonomin får inte vara ett hinder att kunna delta. Därför menar han att avgifterna ska tas bort.
  Ja, annars blir även detta en klassfråga som gör att i vårt samhälle klyftorna ökar. Det vill ju inte vi socialdemokrater. Inte speciellt när det gäller barns förutsättningar. Men det verkar inte Alliansen ha några problem med som fortsätter att bygga på utanförskap och klassklyftor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt Owe! Det är precis det här jag menar med att det politiska ledarskapet brister. Man har inte koll på vad det är man egentligen gör i den moderatledda alliansen!

   Det blir mer om detta i bloggen - jag lovar!

   /Matz

   Radera
 2. Det här är ett bevis på att man inte har skött ekonomin i kommunen! Vågar inte ens tänka tanken om Alliansens budget hade gått igenom. Ändå slår man sig för bröstet och säger att detär god ekonomi i kommunen. PINSAMT !

  SvaraRadera

AddThis

Share |