söndag 27 maj 2012

Kaos och ambivalens

Hur seriös är Jenny Abrahamsson som poltiker och hur trovärdiga är folkpartiet? Det är inte bara jag som ställer mig dessa frågor. Många har reagerat starkt på Abrahamssons uttalande i EP i torsdags förra veckan!

I en artikel om hur arbetet med att göra Joar till Kulturhus säger sig Jenny Abrahamsson till en början vilja gå vidare med Joar-planerna. Hon är dock  rädd för att det kan bli "långbänk" och jämför det med hur simhallsfrågan har dragit ut på tiden och utreds om och om igen!

Åter till ursprungsfrågeställningen:

Är Abrahamsson och hennes parti seriösa och över huvud taget trovärdiga?

Hon och hennes parti vill inte att Joar ska stå och förfalla och menar därför att det är bra om bygget av Joar påbörjas.

"Blir hamnverken klart innan får vi väl ompröva Joarprojektet" säger hon till EP. Redan här inser man att det råder totalt kaos och ambivalens inom folkpartiet.

I avslutningen på artikeln kommer så ytterligare ett lappkast i frågan när Abrahamsson helt ogenerat menar att hon förmodligen kommer att ändra sig i frågan när den kommer att tas upp på fullmäktige.

"Jag hoppas vi kan ha kommit fram med en kompromiss med våra alliansvänner" avslutar hon!

När det gäller kompromisser inom den moderatledda alliansen har vi redan ett antal frågor som visar på hur det brukar gå. Moderaterna kör över sina stödpartier som bara kan lägga sig platt och "gilla läget"!

Svaret på frågan om Abrahamssons och folkpartiets seriositet och trovärdighet behöver nog inte formuleras! Den som läst den senaste tidens artiklar i EP och följt den lokalpolitiska debatten har nog med största sannolikhet redan bildat sig en egen uppfattning!

FP är ett stödparti till moderaterna och kommer att falla in i ledet under den moderata piskan även i denna fråga - var så säker!

/Matz


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |