lördag 5 maj 2012

Snacka går ju, Reinfeldt!

Imorgon söndag är det dags för partiledardebatt i SVT:s Agenda kl. 20.00-21.00 på SVT 2. Det blir alltså första sammandrabbningen mellan partiledarna där Stefan Löfven kliver in i partiledarrollen på riktigt allvar!

Det är också upp till bevis för centerns Annie Lööf, miljöpartiets Gustav Fridolin och vänsterns Jonas Sjöstedt i sina roller som partiledare för respektive parti!

Fokus kommer nog trots allt att ligga på kampen mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Socialdemokraternas Stefan Löfven och där jobbfrågorna kommer att få en central roll.

Precis som inför ett tungviktsmöte i boxning väljer Reinfeldt att timmarna innan gå ut med en psykningsstrategi. Han ska vid moderaternas länsstämma i Norrbotten ha sagt:

"Det är svårt att vara tyst i en hel partiledardebatt!"

Moderaterna fortsätter alltså att hävda att Stefan Löfven varit tyst sedan han tillträdde trots att de är fullt medvetna om att den resa Löfven gjort genom Sveriges avlånga land har resulterat i rekordartade ökningar i oppinionsmätningarna. Samma mätningar där moderaterna själva hela tiden backar och stödpartierna i alliansen balanserar på 4-procentspärren!

Det är också intressant att Fredrik Reinfeldt fortsätter hävda att vi Socialdemokrater varit tysta och inte pratat politik när hans eget, och stödpartierna i alliansen, pratat och pratat i 6 års tid utan att egentligen säga något!

Man har genomfört reformer utan att det lett till fler jobb! Man har jagat "fuskare" utan att hitta några! Man har förändrat i försäkringsystemen, men bara till det sämre! Man har pratat om arbetslinje, men utanförskapet har ökat!

Ja du Fredrik Reinfeldt! Snacka går ju, men snacka så det går - det går inte! Ibland kanske det är så att tala är silver och tiga är guld!

Statsministern kan nog räkna med att få svar på tal under morgondagens partiledardebatt! Var så säker!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |