tisdag 8 mars 2011

Ger med ena handen...

Idag på internationella kvinnodagen går IT- och regionsminister Anna-Karin Hatt (C) och finansminister Anders Borg (M) ut i en debattartikel där man säger sig stå för jämställdhet och feminism.

Hatt och Borg menar att fler kvinnor måste jobba mer och få bättre betalt! Bland annat skriver de i sin debattartikel:

"Sverige ska vara ett föredöme när det gäller en jämställd arbetsmarknad och ett jämställt näringsliv." samt "Könsroller och förlegade stereotyper hämmar varje människas frihet och begränsar hela samhällets utveckling."

Jag får inte ekvationen att gå ihop riktigt! Hur kan man ena stunden mena att kvinnor måste jobba mer för att i nästa stund lura in kvinnor i fällor som vårdnadsbidraget innebär? Detta bidrag som dessutom öppnat upp för ett samhälle där vi åter kan se att hemmafrun är på stark frammarsch - ett samhälle där mannen allt mer exkluderas från rätten till sina barn.

Vad är det den moderatledda regeringen egentligen vill? I fråga efter fråga blir det allt tydligare att man utifrån vilken riktning det blåser gör ett ambivalent intryck och visar på en allt tydligare populistisk politisk inriktning!

Man ger med ena handen och tar med den andra!

Det senaste debattinlägget Borg-ar för att det även fortsättningsvis kommer att Hatt-as fram och tillbaka inom alliansen!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Jag delar en viss skepticism till vårdnadsbidraget men framförallt undrar jag varifrån du får alla roliga och läckra bilder som du har till varje inlägg?

    /Tomas

    SvaraRadera
  2. Sök och du skall finna! Men kom ihåg upphovsrätten.

    Det finns en hel del sajter som "lånar" ut sina bilder utan krav på ersättning så länge du länkar direkt från deras sidor.

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |