onsdag 16 mars 2011

Tankar inför helgen

Idag blev en mellandag inför vad som komma skall.

På lördag är det dags för årsmöte med Enköpings Arbetarekommun och vi ska välja ny ordförande efter Sven Jansson, som kliver av uppdraget efter 10 år! Jag har mina aningar om vem efterträdaren kan bli och om det så blir kommer det att bli spännande att följe den personens ledarskap!

Söndag bär det av genom Stockholms skärgård och ut på Ålands hav för en tripp tillsammans med partikamrater från stora delar av mellansverige! Nätverkande och erfarenhetsutbyte ser jag framemot. Det känns också bra att vi i vår fullmäktigegrupp gör något kul tillsammans.

Har också tänk försöka blogga från båten och vem vet - lite spännande bilder kanske dyker upp!

Dessutom hoppas jag på att träffa några av de personer jag gått 600 ledare-utbildningen med igen. Det var ett tag sen nu!

Med andra ord en fullspäckad helg! Den nästkommande är ju inte heller helt händelselös...

/Matz

PS. Bilden och den tillhörande texten är inte en rättvisande bild av min syn på de nya ledarskap som väntar, men den är jäkligt kul! DS.

1 kommentar:

  1. Kommentar på ditt PS:
    Ledarskap som formas utifrån en idé, riktning, kulturellt sammanhang etc. är då vad? (om vi glömmer skruven, hehe)

    Vad socialdemokratin har haft problem med är väl kanske att se "outside the box" och sluta be om hjälp att starta dvd-spelaren i konferensrummet utan lära sig hur skiten funkar istället. Var på facklig ombudsutbildning för kommunal för några veckor sedan. Vi fick se en videofilm, alltså en videofilm från början av 90-talet som beskrev fackets grundvärderingar. Ska man fånga väljare måste man se till vilka som är och så småningom kommer att bli väljare. Där kommer du in Matz. Iphone, Ipad, Facebook, LiveMessenger, Skype, Worldofwarcraft, ThePirateBay, Powerpoint; saker som berör framtidens väljare. En modern ledare och/eller partimedlem måste ta ungdomen på allvar och inte göra en Siewert Öholm; logistiskt skapa direktlänkar mellan de offentliga inrättningarna och sin egen etik och moral. De viktigaste nätverken en politiker kan ha är med de som jobbar med idéer som för närsamhället framåt för att så småningom förverkliga dessa idéer på ett regionalt och kanske så småningom nationellt plan. Sök och stöd idéerna och se till att de finansieras. Det vore något att prata om på båtresan, hehe. Ha det bra. Kram

    SvaraRadera

AddThis

Share |