tisdag 22 mars 2011

Syn av bluff gav resultat

"Hellre långsamt och rätt än fort och fel!"

Ovanstående citat är en devis vi med jämna mellanrum kan höra från finanskommunalrådet Anna Wiklund (M). Nu är det nog dags att Wiklund och hennes partikamrater lever upp till denna devis och implementera det i sitt eget politiska arbete.

I december förra året var det hur den moderatledda minoriteten, som det då var, hanterade ärendet kring förändringar i den politiska organisationen. Ända in i det sista ändrade man i att-satser.

Trots dessa fem-i-tolv-justeringar gick Markus Lagerqust (M) upp och försvarade hanteringen av ärendet och menade att detta var det ärende som, under denna mandatperiod, kan komma att vara det bäst beredda. Man häpnar!

Nu har vi fått ytterligare ett bevis på att alliansen i allmänhet och moderaterna i synnerhet INTE lever upp till Anna Wiklunds devis!

Vid kvällen fullmäktige debatterades, som jag tidigare nämnt, en interpellation inlämnade av Helena Proos. Ärendet har jag skrivit om vid ett antal tillfällen här i bloggen, men jag dristar mig ändå till att redovisa en kortversion:

  1. Vid årets första Miljö- och Byggnadsnämnd (hädanefter kallad MBN) den 3 januari föreslår (M) att man tillsätter ytterligare en ledamot i arbetsutskottet (AU). Denna plats i AU ska då tillfalla (M).
  2. Från oppositionen ber man att få ajournera sig för att diskutera frågan och kommer fram till att yrka avslag på förslaget.
  3. När mötet återupptas drar (M) tillbaka sitt förslag och förseslår istället en ständig adjungering som ska tillfalla - jo men visst - (M). Så blir också beslutet och med facit på hand skulle vi från oppositionen yrkat avslag även på detta förslag. Det är något som jag som gruppledare får ta på mig!
  4. Vid februari månads fullmäktige redovisar Helena Proos för sin interpellation.
  5. Den 15 mars genomförs MBN:ens tredje möte för året. Oppositionen får ett "erbjudande" om att också få en extra adjungering till AU. Vi avstår att ta ställning till detta och ber att få återkomma vid nästa nämndsammanträde.
  6. På samma nämndmöte den 15 mars lägger (M) ett förslag om att "deras" extra adjungerade INTE ska ha någon ersättning.
  7. Idag skriver vi den 22 mars. Under interpellationsdebatten pressar Helena Proos MBN:s ordförande Roger Andersson (C) hårt och helt plötsligt meddelar han att (M) nu drar tillbaka sin adjungering helt och hållet!
Ska man skratta eller gråta? Vi synade den moderata "bluffen" och de var inte sena med att lägga sig! Var det här sista gången? Skulle inte tro det! Men jag antar att de kommer att vara lite mer försiktiga framöver.

"Hellre långsamt och rätt än fort och fel!" Det är kanske dags att rensa i sitt eget bo och börja leva som man lär!?

/Matz

3 kommentarer:

  1. Ja det var sannerligen en snygg "syn" Matz!
    Om man sen betänker att en av dom moderata hjärnorna bakom bluffen har högst akademiska akademiker som föräldrar så ökar den ytterliggare i värde!
    Nu är det ju så här att dom skickligaste pokerspelarna ändrar sin strategi och spelstil konstant under partiets gång för att inte bjuda in till ngn sorts analys från medspelarna. Det kommer säkerligen att ske i detta fall också.

    SvaraRadera
  2. Var inte för hård mot Roger. För att travestera Alexander Dumas: "Cherchez la femme"....

    /Tomas

    SvaraRadera
  3. Nej, egentligen ska inte Roger vara den som ska ta åt sig hårdast.

    Inte heller tror jag att vi denna gång kan lägga ALL skuld på "la femme au pouvoir".

    Det är helt enkelt en ogenomtänkt handling av en grupp som kört sitt eget race!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |