torsdag 24 mars 2011

Praktisk lösning var ett misstag enlig (M)

Idag står det en kort notis i EP om den interpellation som fick moderaterna att dra tillbaka sin extra adjungerade i Miljö- och Byggnadsnämndens arbetsutskott. Tyvärr redovisar inte EP hela gången i det här ärendet.

Är man lite intresserad kan man titta på filmen från fullmäktige där först nämndens ordförande Roger Andersson (C) svarar på interpellationen, men tyvärr inte heller höll sig till hela sanningen, och sen hur Helena Proos tydligt pekar på hur illa skött hela det här ärendet är.

Självklart får jag mig en känga i och med att vi gick med på den extra adjungeringen vid mitt första nämndsammanträde som 2:e vice ordförande och det står jag också för. Synd bara att det inte i svaret nämns att vi ajournerade mötet vid det urspungliga moderata förslaget. Men det finns ju som sagt en anledning till att vi i efterhand ställt denna interpellation.

Nu drar ju som sagt moderaterna tillbaka den extra adjungerande, men i talarstolen på fullmäktige var det med en lätt axelryckning man skakade av sig det hela genom att mena att det var ett "misstag" och att man från början "tyckte det var en praktisk lösning och det kanske var fel".

Att man från moderat håll åsidosatt det demokratiska fördelningssystemet i och med sitt agerande i nämnden från början verkar inte bekomma dem utan det var ju bara "en praktisk lösning".

Förhoppningsvis har även moderaterna lärt sig något av det här och att de fortsättningsvis förbereder sina förslag bättre och även ger oppositionen möjlighet att ta ställning till ärenden före nämndsammanträdena.

Jag kommer åtminstone vara på tårna fortsättningsvis när den moderatledda majoriteten kommer med förslag!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |