måndag 28 mars 2011

Moderat lidande av egen styrning

"På kommunfullmäktige den 22 mars fick vi höra om ett lidande bland moderaterna som pågått i 40 år. Ett lidande som enligt Markus Lagerquist, moderaternas ordförande i Enköping, var det som fick honom att bli just det: moderat."

Så inleder min partikamrat Marié Karlström sin insändare i dagens EP. En utmärkt insändare som visar på tydliga ideologiska skillnader i synen på de svenska elevernas rättigheter till en skola som utgår från varje elevs behov oberoende av bakgrund.

Markus Lagerquist (M) menade alltså att den socialdemokratiska "flum"-skolan är en starkt bidragande orsak till att han blev just moderat och att han i unga år fick lida på grund av den.

Med risk för att jag nu gör en felbedömning (jag gick ju i grundskolan under 60 och 70-talet) på 1-2 år så uppskattar jag att Lagerquist gick igenom den svenska grundskolan mellan åren 1978-1987.

Det blir lite spännande med tanke på att Lagerquist gått i en skola som haft styrdokument i form av läroplaner till största delen utformade och framtagna under borgerliga regeringar (med undantag för de första två åren).

Lgr 80 togs fram 1980 - Regering: (C), (M) och (FP) (Markus Lagerquist skolår)

Lpo 94 togs fram 1994 - Regering: (M), (C), (FP) och (KD)

Lgr 11 togs fram 2011 - Regering: (M), (C), (FP) och (KD)

Lärarna i flumskolan har de senaste 30 åren alltså utfört sina uppdrag utifrån borgerliga riktlinjer och styrdokument. Tål att tänka på även för en moderat ordförande som lidit sig igenom sin grundskoletid!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |