lördag 12 mars 2011

Wahlberg säger mot sig själv

Läser det centerpartistiska kommunalrådet Urban Wahlbergs insändare i dagens EP och förundras över att han lyckas vara både för och emot i samma inlägg.

Det handlar om utmaningen av skolmaten och i insändaren menar Wahlberg att han och centern "verkar för ökad konkurrens". Utmanarna i detta fall är ISS - ett multinationellt företag som sakta men säkert håller på att skapa sig en monopolställning inom servicesektorn.

Att som Urban Wahlberg påstå att man "verkar för ökad konkurrens" och samtidigt ha vetskapen om att inget annat företag eller kommunens egen måltidsservice skulle kunna konkurrera med ISS vad gäller kostnadsnivå känns inte bara lite motsägelsefullt.

Wahlberg hänvisar till centerns "matmanifest" där det står att läsa:

"Målet är självklart att det ska finnas tillagningskök på alla äldreboenden, skolor och förskolor."

Tror Walhberg på det själv - att ett företag i stil med ISS skulle ha tillagning ute på de olika verksamheterna? Det är inte bara lite naivt!

Wahlberg skriver också i sin insändare:

"Jag är för bästa möjliga produkt till minsta möjliga kostnad för skattebetalarna."

Genom att vända på innehållet i den meningen kommer man nog närmare sanningen. Kostnaden ska för kommunen vara så låg som möjligt, vilket för alliansen är det primära, och kvaliteten på slutprodukten blir därmed sekundär.

För oss Socialdemokrater handlar det här fortfarande om eleverna i skolan och för många kanske den enda lagade måltiden i vardagen - skollunchen. Därför måste kvaliteten och näringsinnehållet komma i första hand - och få kosta.

Jag är övertygad om att medborgarna och därmed skattebetalarna förstår vikten av god kvalitet och är därför beredda att betala för den. Framför allt när det gäller våra barn!

Det har vi redan fått bevis på då flera insändarskribenter i lokalpressen, från det Wahlberg kallar skatterbetalare och jag kallar medborgare, är oroliga för vad denna utmaning kan komma att få för konsekvenser - långtgående och dyra konsekvenser!

/Matz

1 kommentar:

  1. Kostar det så smakar det var det ngn vis människa som sade!
    Herr Urban Wahlberg representerar en allians som vill sälja ut allt! Inklusive njutningen och nyttan av att servera människor mat som är lokalt och ekologiskt producerad!
    Att centern sålt sin själ och sina ideal för att få tassa i maktens korridorer är ju allmänt känt men att man nu även är beredd att rasera allt vad nutrion och matglädje heter kanske kommer som en chock för den ringa väljarskara man trots allt har kvar?

    SvaraRadera

AddThis

Share |