onsdag 9 mars 2011

Och mediadrevet går vidare...

Det är spännande att följa medias bevakning av valberedningens arbete med att ta fram en ny partiledare.

Det är lite drygt två veckor kvar. Fredagen den 26 mars på eftermiddagen kommer alla att få veta vem valberedningen valt som sin kandidat och som kongressen ska ta ställning till.

Damberg och Östros är alltså enligt den senaste Novusmätningen och TV4 de två som återstår. Enligt "källor" ska alltså Sven-Erik Österberg vara helt borta ur diskussionen och Leif Pagrotsky ska ha tackat nej. Inte heller Håkan Juholt ska vara aktuell.

Sen byter man kanal för att se Rapport och får då beskedet att valberedningen frågat just Håkan Juholt! Enligt SVT är Österberg också kvar i diskussionerna och att dessa två herrar tillsammans med Damberg och Östros alltså är valberedningens fyra namn.

Att media inte klarar sig utan politiken står ju helt klart, men jag är övertygad om att politiken under den här typen av processer skulle klara sig alldeles utmärkt utan att media skapar oreda som påverkar på ett negativt sätt.

En sak är i alla fall säker - runt kl. 17 den 26 mars vet vi (och media) vem som kommer att leda det Socialdemokratiska partiet och att mediadrevet går vidare!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Blev ju holt då, hehe. Verkar vara en vederhäftig vänstermotor som nog kan fixa bränsleinsprutningen på den gamla turbon men frågan är ju om han förstår sig på flexifuelsystemet.
    Han tycks även vara någon som kan föra det i dag lama ideologiska samtalet genom en mediaapparat som i detta har lämnat mycket att önska. Vem vet, han kanske lyckas fånga de liberala rösterna och frysa de quasiborgerliga tillgångarna på Solsidan. Tänk om han till och med omplacerar Rut och ger henne tjänst inom vård- och omsorgen istället, där hon behövs. Man kan ju få önska.

    SvaraRadera
  2. Ja, Jonas! Du får läsa dagens blogginlägg så får du en uppfattning om var jag står i frågan!

    Kul att du följer min blogg!

    Ha det gott!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |