söndag 6 mars 2011

Uppmaning till uppror

Ett nytt Sverige har de senaste åren vuxit fram som en konsekvens av en politik som förs av de "nya" moderaterna och dess allierade. Ett nytt Sverige som präglas av:

* ökad barnfattigdom
* ökade inkomstklyftor
* ökat antal uteliggare
* ökat utanförskap
  • Det är mer än märkligt att ett land som hela tiden framställs av sina politiska ledare som ett föregångsland vad gäller hur man hanterat och tagit sig ur den globala ekonomiska krisen till ett "stabilt" ekonomiskt läge alltså kännetecknas av FATTIGDOM!
Aftonbladet Debatt går det idag att läsa en berättelse ur verkligheten om en 57-årig kvinna, som i de nya moderaternas nya Sverige fasats ut från arbetsmarknaden och placerats i den så kallade Jobb- och utvecklingsgarantins Fas 3.

Jobb- och utvecklingsgarantin är en arbetsmarknadsåtgärd som enligt namnet ska garantera utveckling och jobb men, som allt fler kan vittna om, blivit en åtgärd som för de drabbade oftast handlar om en "transportstäcka" i utnyttjandets och fattigdomens tecken fram till pension.

Jag kan verkligen rekommendera Lena Nilssons debattartikel! För den som någon gång under livet levt i arbetslöshet och på gränsen till existensminimum är det lätt att ta till sig och förstå hennes frustration och bitterhet!

För den som aldrig varit i närheten av denna verklighet bör det vara en väckarklocka!

Lena Nilssson avslutar sin debattartikel med följande uppmaning:

"Vi måste fråga oss: hur kan det få se ut så i ett Sverige med enorma rikedomar hos vissa grupper och med goda statsfinanser? Det är dags för ett landsomfattande uppror!"

/Matz

(Översättning av bildtext: "Jag kräver en längre kedja." - "Uteslutet! Och om du inte skärper dig och går tillbaka till arbetet tar jag bort kedjan helt och hållet så du blir tvungen att hitta en ny plats att bli fjättrad vid!")

2 kommentarer:

  1. I Anders Borgs lilla språkparlör finns ordet Tigerekonomi.Förklaringen är precis som ordet låter! I en tid av ständig jakt på mer och mer så jagar rovdjuren dom svaga individerna på savannen.För att jaga friska och välmående byten skulle sannolikt rendera den hungriga tigern en nettoförlust i ekvationen energiåtgång kontra intag efter fångst.
    Äta eller Ätas...moderaternas samhällsfilosofi är bara symboliska millimetrar från den vilda faunans!!!!!

    SvaraRadera
  2. Tja det är tydligt att moderater inte hunnit längre i utvecklingskedjan än apstadiet

    SvaraRadera

AddThis

Share |