måndag 14 mars 2011

Wahlbergs valfläsk är skämt

[Publicerat i EP 2011-03-19]

Urban Wahlberg (C) skrev i EP lördagen den 12 mars att hans parti så sent som i augusti 2010 tog fram något de kallar ”Matmanifest”. Där står att läsa att "Målet är självklart att det ska finnas tillagningskök på alla äldreboenden, skolor och förskolor."

På flera ställen i insändare går det att utläsa att Wahlberg och centerpartiet är ”för närproducerad mat och lokal tillagning” och att man verkligen ”vet hur stor skillnaden kan vara på tillagad och uppvärmd mat”.

Vid kommunfullmäktige den 14 december 2010 debatterades den socialdemokratiska interpellationen om att medverka till att äldreboendet på Gröngarn ska inrymma ett tillagningskök 2012.

Min fråga till Urban Wahlberg är nu varför inte han eller någon annan centerpartist ens gick upp i debatten och hävdade sitt ”Matmanifest” och stödde vår interpellation?

Förstod inte Wahlberg och centerpartiet inviten eller var det månne den moderata allianspiskan som ven?

Att (M) och (KD) rent reflexmässigt skulle säga ”Nej” till ett Socialdemokratiskt förslag var väl kanske ingen högoddsare. Men anhängarna av ”Matmanifestet”…?

Hur trovärdiga är Urban Wahlberg och hans partikamrater egentligen? ”Matmanifestet”, som togs fram lagom till valrörelsens slutspurt, verkar inte vara annat än okryddat valfläsk!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |