onsdag 30 mars 2011

Som man bäddar, Markus Lagerquist...

Markus Lagerquist (M) - ta av dig offerkoftan! Den klär dig inte!

Om man uttrycker sig på ett sätt under ett fullmäktigesammanträden där man använder sig själv som exempel måste man nog räkna med att man får ta konsekvenserna av det.

Den insändare Lagerquist har i EP idag präglas av ett löjets skimmer där han ondgör sig över socialdemokrater i allmänhet och Marié Karlström i synnerhet. Men, Markus - som man bäddar får man ligga!

Om man, genom att använda sig själv som exempel, säger att man lidit sig igenom grundskolan och haft turen att ha "två präktiga akademiska akademiker" till försäldrar "med generationer av akademiker bakåt" som kompenserade den skola som inte fungerade enligt Lagerquist och som dessutom fick honom att bli moderat - ja, då har man själv lagt ribban!

Det blir dessutom på gränsen till pinsamt att läsa om hur Lagerquist påstår att Marié Karlström går till personligt angrepp. Det hon gör i sin insändare är att referera till Lagerquists uttalanden i fullmäktige, som dessutom går att lyssna till på kommunens hemsida!

Kommunens hemsida kan också vara en källa till kunskap. Exempelvis kan man där hitta bilder på förtroendevalda från olika partier. Upplysningsvis, Markus Lagerquist, finns även Marié Karlström, andre vice ordförande i Utbildningsnämnden, på bild där - ett ansikte med andra ord!

Att som Lagerquist antyda att om man inte förekommer på Google finns man inte känns både naivt och på gränsen till översitteri! Det säger något mer om Markus Lagerquist än om Marié!

Det är också intressant att se att moderaterna verkligen styr alliansen. Markus Lagerquist har i sin insändare nämligen tagit på sig uppgiften att bli talesman för Urban Wahlberg (C). Spännande!


Som sagt - att göra sig själv till offer och försöka, om än retoriskt skickligt, ta billiga politiska poäng känns inte bara lite populistiskt!

Så Markus Lagerquist - ta av dig offerkoftan! Den klär dig inte!


/Matz


Fler som blogga på samma tema: Tomas Rådkvist (FP) - Lagerquist - prins(essan) på ärten?

1 kommentar:

  1. Det är faktiskt liite synd om Herr Lagerquist för det hela handlar om ett kalendariskt misstag!
    Imorgon(2011-04-01)så är det nationella dagen för politiskt genmäles amnesti i Sverige och det innebär i korta ordalag att varje politisk makthavare har en dag där man har total amnesti för och emot vad man säger(likt amnestin för inlämning av vapen osv) Det är alltså fullt möjligt för stadsbärare, likt Lagerquist, att häva ur sig vilka otidigheter,lögner och nedvärderingar som helst utan därtillhörande reprimand!
    Vad den gode Lagerquist missade var alltså datumet för denna reform som heter "talarlinjen" och hans bidrag till insändarfloran skulle således införas den första dagen av nästa värmande vårmånad!!

    SvaraRadera

AddThis

Share |