torsdag 17 november 2011

De sju samurajerna

I dagens EP finns en insändare undertecknad av sju moderata företrädare: Anna Wiklund, Jessika Vilhelmsson, Jan Petersson, Ingvar Smedlund, Stefan Sundbäck, Bengt-Åke Gelin och Percy Westerlund. "De sju samurajerna" svingar sina vassa svärd över Socialdemokratin - som vanligt!

I insändaren finns ett antal punkter som egentligen beskriver deras eget lokala parti och var de står på ett mycket talande sätt. Låt oss granska insändaren bit för bit:

1. Till att börja med nämns Socialdemokraternas vikande opinionssiffror och att vi "med det klassiska knepet att försöka flytta fokus till något annat". Jag ställer frågan varför de sju "samurajerna" i den heta debatten som nu pågår lokalt om besparingskrav väljer att skriva en insändare om Socialdemokratin på riksplanet? Snacka om att flytta fokus!

2. Vidare skriver man om att Socialdemokratin "famlar runt i en politisk labyrint". Samtidigt ser vi hur den moderatledda majoriteten styrt in kommunen och dess medborgare i en ekonomisk återvändsgränd där nedskärningar och kvalitetsförsämringar blir konsekvensen. Det som man hela tiden beskrivit som ett "långsiktigt ekonomiskt ansvar"!

3. En sak måste jag trots allt ge de sju rätt i - deras framruta är större än deras backspegel. Det fick vi ett tydligt exempel på när vi läste moderaternas "Idéprogram" som finanskommunalrådet Anna Wiklund varit delansvarig i. Backspegeln är så liten att man tar till historieförfalskningar och försöker påskina att partiet varit för rösträtt och mot apartheid!

4. "Vi har visat att vi, tillsammans med övriga allianspartier, både kan och vill ta ansvar för Enköpings utveckling samtidigt som vi har ordning och reda i kommunens ekonomi". Två fel i en och samma mening! Besparingskraven som kommer nu är bevis nog. Dessutom är man inte överens inom alliansen om detta - Folkpartiet har visat sin ståndpunkt!

5. In i det sista flyttar de sju "samurajerna" fokus från sina egna brister genom att ifrågasätta Socialdemokratin. Man slutar med att ställa frågan: "När kommer partiet att reformeras och när får vi del av den förnyade politiken?" Jag kan meddela att vi Socialdemokrater är trygga i vår grundläggande ideologi som bygger på frihet, jämlikhet, alla människors lika värde, trygghet och solidaritet. Att alla utifrån förutsättningar och behov bidrar och tar del av vår välfärd. Utifrån denna ideologi fortsätter vi vårt politiska arbete. Men jag förstår moderaterna - de är frustrerade. Så pass att de själva idag använder sig av just dessa ord som är så starkt förknippade med Socialdemokratin och försöker göra dem till sina!

Den moderatledda alliansen styr såväl i riket som lokalt i Enköping. Ändå fortsätter dess företrädare, i en form av mörkräddhet som deras egen politik skapat, att jaga spöken som inte finns.

Istället för att ta ansvar för sin egen politik, som med all tydlighet dagligen visar på hur välfärden och därmed också medborgare drabbas negativt, försöker man flytta fokus genom att retoriskt skuldbelägga opositionen.

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |