tisdag 1 november 2011

Wiklund formulerar historiska osanningar

Den senaste veckan har både i sociala media och i dagspressen kretsat en hel del kring moderaternas historieförfalskning. Det hela bottnar i det så kallade idéprogrammet som moderaterna antog vid förra veckans partistämma.

I detta idéprogram står det bland annat:

"Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättsperspektivet ständigt närvarande."

Denna historiebeskrivning är inget annat en ren och skär lögn:
  • Man försöker framställa Moderaterna som arkitekterna bakom den svenska välfärdsmodellen trots att man hela tiden röstat emot reformer som allmän och lika rösträtt samt sjuk- och a-kassa.

  • Man säger sig ha varit pådrivande i kampen mot apatheid i Sydafrika när man i själva verket hela tiden röstade mot sanktioner och för att svenska företag skulle få verka där. (Se exempel bilden på tidningsurklipp med Ulf Adelsohn, moderat partiledare 1981-86)
Det känns som om man försöker bygga på medborgares okunskap och genom att upprepa dessa lögner få det att bli "sanningar". Jag är dock övertygad om att svenska folket är betydligt mer kompetenta och känner till den sanna historien!

För Enköpings del blir denna historieförfalskning än mer intressant om man känner till att en av de som satt med i arbetsgruppen som formulerade och författade moderaternas idéprogram är ingen mindre än moderaterna främsta företrädare i Enköping och kommunens finanskommunalråd Anna Wiklund!

Jag är övertygad om att det är många med mig som skulle tycka att det skulle vara mycket intressant att höra hennes syn på sin och sitt partis historia i förhållande till det som beskrivs i det idéprogram hon själv alltså varit med att ta fram. Står Wiklund för sina formuleringar?

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |