onsdag 16 november 2011

M kör sitt eget race

Publicerat 2011-11-16 i EP undertecknat av samtliga Socialdemokratiska vice ordföranden i nämnderna:

Alliansen med moderaternas Anna Wiklund i spetsen tycker att man själva kan bestämma över kommunens budget. Eftersom alliansen har majoritet så behöver inga andra lägga sig i hur kommunen ska spara. De kör helt enkelt sitt eget race!

Majoriteten i Enköpings kommun domineras som alla vet av Moderaterna. Valet 2010 gav Moderaterna 16 platser i kommunfullmäktige. Vad många glömt, inte minst politikerna i majoriteten, är att Socialdemokraterna också gavs 16 platser av väljarna, det vill säga lika många som Moderaterna. Att M nu leder kommunen är en konsekvens av det stöd man har av tre andra partier, nämligen C, KD och FP.

När vi den gångna veckan får läsa i EP om en förnyad budgetprocess, ska alla veta att vi i oppositionen hålls helt utanför diskussionerna om hur skattemedlen ska disponeras nästa år.

Anna Wiklunds förklaring till EP:s reporter är att det är viktigt att de som ska fatta beslut måste få tillfälle att diskutera förslagen innan de blir offentliga. Möjligen är detta en freudiansk felsägning, för inte kan väl Anna mena att det bara är majoriteten som fattar beslut?

Tyvärr är vi inte främmande för att Anna och M lever i tron att man kan strunta i oppositionen. Vi är minst sagt upprörda!

Alla våra väljare, som i princip är lika många som de som röstade på M, borde också gå i taket.

Tre år återstår av denna mandatperiod. Vi, som är andre vice ordförande i kommunens olika nämnder, tror oss kunna tillföra både erfarenhet, kreativitet och kunskap för kommunens utveckling. Att sitta som åskådare uppe på läktaren tänker vi inte nöja oss med.

Majoriteten måste tänka om och acceptera grundläggande demokratiska spelregler!

Solweig Sundblad (S)
Matz Keijser (S)
Marié Karlström (S)
Rolf Carlsson (S)
Lars van Aller (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |