måndag 7 november 2011

Vilhel(M)sson vrider verkligheten

Moderaternas riksdagskvinna från Enköping Jessika Vilhelmsson verkar behöva en kort redovisning av hur mandatfördelningen och verkligheten ser ut på hennes nuvarande arbetsplats - riksdagen.

I fredagens EP, 4 november, skriver Vilhelmsson tillsammans med sin partikamrat Anna Kinberg Batra:

"Alliansen lovade väljarna att inte göra oss beroende av Sverigedemokraterna och de löftet har vi hållit."

Självfallet beskyller de två riksdagskvinnorna Socialdemokraterna för att svika ett liknande löfte.

Låt mig då förklara hur det egentligen ligger till!

Kinberg Batra och Vilhelmsson verkar ha missat det faktum att nuvarande regering är en MINORITETS-regering!

Detta var ett aktivt val den moderata partiledaren Fredrik Reinfeldt gjorde när han valde att bilda just en minoritetsregering. Detta aktiva val innebar också att han i samma stund gjorde sig beroende av att få stöd av SD i alla voteringar.

I april i år publicerade Expressen en artikel där man tydligt redovisade hur verkligheten sett ut fram till dess. Bland annat gick det att läsa följande:

"I de voteringar som varit direkt blockskiljande, och SD haft vågmästarroll, så har man röstat med regeringen i drygt 94 procent av fallen."

Det finns också en utredning från Riksdagens utredningstjänst, RUT, som bekräftar de siffror Expressen redovisar.

Det innebär alltså att det tydligt framgår att det de facto är den moderatledda minoritetsregeringen som gjort sig beroende av SD.

Men vid det här laget börjar vi bli vana vid att moderaterna vill skriva om historien och genom lögner förvränga verkligheten. Nu vill alltså Vilhelmsson och hennes partikamrater också skriva om valresultatet från 2010!

Man undrar var det ska sluta och hur länge den moderatledda alliansen och dess företrädare ska vägra att ta ansvar för sitt handlande och sina beslut?

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |