måndag 21 november 2011

Redovisning av partiintäkter - javisst!

På Facebook dyker det upp ett antal logginlägg som pekar åt samma håll och något som jag härom dagen också spekulerade i.

Finns det någon substans i ryktena kring huruvida Carema lämnat ekonomiska bidrag under valrörelsen? Eller att högt uppsatta politiker haft/har egenintressen i riskkapitalbolag i skatteparadis?

När det nu kommer från personer med betydligt mer inblick än undertecknad blir jag än mer intresserad. Här nedan ett par exempel!

Ardalan Shekarabi skriver på sin logg:
"Tycker att lagreglering av redovisning av bidrag till politiska partier är ett måste i en modern demokrati. Inte minst nu när det spekuleras att Carema gett ekonomiska bidrag till ett parti."

Carin Jämtin skriver:
"Vi tycker att partiintäkter ska redovisas och kommer driva på för att alla partier i riksdagen ska redovisa sina finansiärer."

Detta är en principiellt viktig fråga och det borde inte vara några problem att få till den här typen av lagreglering. Finns ingenting att dölja borde det väl ligga i alla partiers intressen att öka möjligheterna att rentvå sig själv från spekulationsrykten!

/Matz

3 kommentarer:

 1. Enligt media igår så släpper S kravet på lagstiftning av redovisning av partibidrag i utbyte mot högre partistöd !!!!

  Hur motiverar ni det?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker Sven-Erik Österberg var ganska tydlig. Vi står fast i sakfrågan och har fortfarande grundkravet på lagstiftning.

  Eftersom det inte kommer att gå att få igenom det förslaget är det ju bättre att öppna upp för en diskussion än att det bara blir locket på!

  /Matz

  SvaraRadera
 3. Vissa principer skall man bara inte släppa på. Läs Lena Sommestads inlägg på hennes blogg och de 54 kommentarerna... Intressant läsning för den politiskt intresserade.

  SvaraRadera

AddThis

Share |