onsdag 9 november 2011

Jättetråkigt, sa Örjes! Katastrof, säger Keijser!

Jag skulle kunna säga "Vad var det jag sa!" men jag måste ju också erkänna att jag hade fel till viss del.

Upplevelsenämnden verkar låta fritidsgårdarna vara (den här gången) men Kulturskolan får dra det tunga lasset.

Av nämndens totala besparingar på 4,5 miljoner kronor ska Kulturskolan, den verksamhet som i huvudsak har barn och ungdomar som sina primära kunder, belastas med dryga miljonen. Hela 25% av det totala besparingskravet för hela förvaltningen!

Nämndens ordförande Mona Örjes (C) pratar om att det är "jättetråkigt" men att personalen är "lösningsbenägen". Ja, tacka f...n för det! Personalen har alltid sina kunder - Enköpings medborgare - i fokus och har förstått vikten av att leverera i alla lägen! Mer än man kan säga om den moderatledda majoriteten.

Mona Örjes och hennes allianskamrater verkar inte ha förstått verksamheterna de ansvarar för. Att prata om "att hitta nya sätt att jobba" är ett tydligt tecken på att Örjes över huvud taget inte är insatt i eller har en aning om exempelvis hur Kulturskolan fungerar och vikten av den individuella undervisningen.

Lasse van Aller, Socialdemokrat och 2:a vice ordförande i nämnden, uttrycker det bra. Det hade varit bättre att spara på blommor och växter än på barn och ungdomar.

Det visar också på att det finns en tydlig ideologisk skillnad! Den moderatledda alliansen bryr sig mer om pengarna än om medborgarna. Man ser inte konsekvenserna av sina beslut!

Fast å andra sidan har det sett ut likadant under alla år med borgerligt styre. Kultur och fritid, där barn och ungdomar är det största kundunderlaget, får den minsta tilldelningen och när det börjar prata om nedskärningar och besparingar är det just dessa man drar in på!

Jag kan inte annat än hålla med Lasse van Aller - spara på blommor och växter. Inte på barn och ungdomar!

/Matz

3 kommentarer:

  1. Har jag fattat rätt? Går S med på nedskärning med 8% på biblioteken?

    SvaraRadera
  2. Självklart inte Magnus vi har inte gått med på annat än att låta bli att återbesätta ev.vakanser.I övrigt menar vi att ska det sparas så får det bli på parkerna.

    SvaraRadera
  3. Att inte återbesätta vakanserna på biblioteket innebär att de två enda chefstjänsterna försvinner + att en bokbusschaufför försvinner. Samordning av personal på 16 arbetsställen och diskussioner med 13 skolor kan naturligtvis inte ske utan någon biblioteksledning. Då måste rimligen tanken vara att ledningsfunktioner ska skötas av befintlig personal. Förutom att det är helt orimligt att sprida ett samordningsuppdrag på en mängd personer innebär det ju också en reell nedskärning av verksamheten.
    Bokbusschaufför behövs naturligtvis också, om inte bokbussen ska bort (men något sådant förslag finns såvitt jag vet inte). Det innebär att någon som idag utför ett arbete istället ska köra bokbussen.
    Hur är det INTE en rejäl nedskärning?

    Neddragningar på skol- och follbibliotek är försämringar med en rätt tydlig klassprägel. Synd att S inte står upp mer för de verksamheterna.

    SvaraRadera

AddThis

Share |