tisdag 22 november 2011

Moderat offerkofta håller inte måttet

Så kom då nästa taktiska "genidrag" från moderaterna - på med den blå offerkoftan! Men tyvärr klär den inte!

Ingvar Smedlund, skolnämndens moderate ordförande, gör ett ganska genomskinligt försök att få sympatier i en insändare i dagens EP där han menar att oppositionen och då framför allt att vi Socialdemokrater använder oss av "en utstuderad personifiering av politiken och polemiken"!

Som ordförande för nämnden är man både företrädare för den politik som förs samtidigt som man är företrädare för sitt parti. Då blir det ju naturligt att man också får utstå kritik från oppositionen.

Om jag som oppositionspolitiker anser att det förs fel politik i en nämnd är det ganska naturligt att jag i min kritik riktar mig mot nämndens ordförande som det högst ansvarige. Så på så vis kan jag hålla med om att man riktar sig till en person.

Samtidigt är det viktigt att skilja på sak och person - både från den som kritiserar och den som tar emot kritiken!

Smedlunds insändare blir också en snabb nedmontering av det berömda glashuset. Undertecknad har på insändaresidan fått "utstå" en hel del påhopp genom åren från moderata företrädare, men det är som sagt något man ska räkna med.

I slutet av insändaren gör så Smedlund något som härom dagen av honom själv och några av hans partikamrater kallades för att flytta fokus. Han undrar om vi Socialdemokrater fått "fullständig panik i väntan på att partiledaren ska hitta någon riktning i livet och under tiden ska elak dimma läggas över det politiska slagfältet".

För det första kan vi då konstatera att Smedlund ger sig på Håkan Juholt som person och insinuerar att han har personliga problem med sitt liv - eller hur ska vi tolka det påhoppet? Håkan Juholt har för det andra inget med den lokala politiken att göra! Dimridå nr 1!

Ja, jag bekräfta att vi Socialdemokrater börjar få panik. Paniken handlar om att vi är oroliga för vad som håller på att hände i kommunen och hur det kommer att drabba våra medborgare. Anledningen till paniken är alltså snarare det bristande politiska ledarskapet i Enköpings kommun. Istället för att diskutera viktiga lokala sakfrågor som nedskärningar väljer moderaterna att ifrågasätta Socialdemokratin på riksplanet. Dimridå nr 2!

Den tätaste "dimman på det politiska slagfältet" (dimridå nr 3) står den moderatledda alliansen själva för där man lägger tunga ridåer för hur man hanterat frågan om reviderad budget, nedskärningar i verksamheterna och hur man stängt ute oppositionen!

Visst blåser det hårt kring den moderata politiken, men den blå offerkoftan funkar inte som skydd. Den är för gles och genomskinlig!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |