söndag 6 november 2011

Skrä(M)mande

Vi är många som kommer ihåg moderaternas valrörelse 2006 där ett av de mest återkommande argumenten var att utanförskapet och bidragsberoendet måste bort. Frågan är hur det då ser ut idag snart 6 år senare?

Svaret är: Skrämmande!

Den moderata skattesänkarpolitiken har inte lett till någon sänkt arbetslöshet. Det faktum att man monterat ner såväl a-kassa som sjukförsäkringssystemet har lett till att allt fler tvingats söka försörjningsstöd.

Under den moderatledda regeringens tid vid makten har man fört en politik som medfört att antalet som söker socialbidrag stadigt ökat och idag ligger på den högsta nivån sedan 2001!

Det utanförskap som moderaterna försökte skrämma människor med under valrörelserna 2006 och 2010 har alltså drabbat fler sedan regeringen Reinfeldt tillträdde!

Samtidigt som allt fler tvingas in i fattigdom och utslagning, bland annat genom utförsäkring ur sjukförsäkringen, driver den moderatledda alliansen politiska frågor som sänkt restaurangmoms och lönesänkningar. En politik för ökade ekonomiska klyftor i samhället!

Socialdemokratisk politik däremot står för ett inkluderande samhälle där alla ska kunna vara med utifrån sin förmåga och sina behov.

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |