tisdag 29 november 2011

S-budget fick Wiklund att se rött

Efter votering i kvällens Kommunstyrelsen och med 8 mot 7 röster står det klart att Socialdemokraternas budgetalternativ drog det längsta strået! En delseger med andra ord!

Voteringsövervikten var ett resultat av ett samarbete mellan S, V, MP och FP!

Detta var en riktigt stor prestigförlust för Anna Wiklund (M), vilket hon visade med all tydlighet. Efter att ha suttit på helspänn hela mötet rann känslorna över. På ett mycket nedlåtande sätt kläckte hon ur sig att "nu har folkpartiet blivit socialister"!

Dessa ord och på det sättet hon yttrade dem gjordes alltså inför öppen ridå med media på plats! Hoppsan!

Jag fick också en väldigt talande blick från skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund (M) när hans ordförande levererade orden, som med största sannolikhet kommer att leva kvar för en lång tid framöver.

Anledningen till denna blick kom sig av att Smedlund i dagens EP ännu en gång ondgjort sig över att vi Socialdemokrater i allmänhet, och undertecknad i synnerhet, enligt hans mening går till personangrepp och är "elaka".

Jag tänker inte trötta er med detaljer. För den som är intresserad går det bra att läsa mitt tidigare blogginlägg i frågan - "Moderat offerkofta håller inte måttet". Det står jag fortfarande för!

Det går också bra att titta under fliken Publicerat för att läsa de insändare Smedlund hänvisar till - "Läs din läxa, Smedlund" och "Politiskt ledarskap efterlyses".

Däremot måste jag hålla med Ingvar Smedlund i hans rubrik till dagens insändare:
ENKÖPINGSBORNA FÅR BILDA SIG EN EGEN UPPFATTNING

Med tanke på hur tekniska nämndens ordförande Bengt-Åke Gelin (M) går till personangrepp mot de två folkpartisterna Jenny Abrahamsson och Börje Isaksson i sin insändare, som dessutom var placerad ovanför Smedlunds i dagens EP, samt Anna Wiklunds alltså snart bevingade uttalande i kvällens Kommunstyrelse föll plötsligt Smedlunds insändare helt platt!

Det var också det jag kunde utläsa i hans blick att han insåg vid just det tillfället!

Jag tror bestämt moderaterna får rensa upp i de egna leden innan man kritiserar andra för eget beteende! Jag är också övertygad om att de flesta Enköpingsbor redan bildat sig en uppfattning om vad det är som egentligen pågår!

Men kvällens stora behållning var ändå att vi fick igenom det Socialdemokratiska budgetförslaget i kvällens Kommunstyrelse!

/Matz

4 kommentarer:

  1. Glömde lite i första inlägget. Det är riktigt jävla skönt att Moderat svinen får sig en näsbränna. Kommer garva mig till söms in natt.

    SvaraRadera
  2. "Moderatsvinen" är ETT ord. Håll dig ifrån flaskan. Idiot!

    SvaraRadera
  3. Kul att ni läser bloggen, men jag är tacksam om kommentarerna håller sig till ämnet och inte blir till ett klotteplank!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |