måndag 30 januari 2012

Enköping är fortfarande inte till salu

Moderaterna fortsätter att sälja ut Enköping!

Idag presenterade EP ännu en i raden av kommunala fastigheter som läggs ut till försäljning. Den här gången handlar det om gymnastikhuset i kyrkbacken.

Jag har tidigare pekat på att den moderatledda minoriteten har som taktik att låta kommunalt ägda fastigheter stå och förfalla. Man rent ut sagt skiter i att underhålla fastigheterna helt enkelt!

Taktiken är enkel: Låter man förfallet fortgå tillräckligt länge blir det för dyrt att rusta och då återstår bara ett alternativ - försäljning! Det är på samma sätt man resonerar kring simhallen, Sommarro och gamla läroverket.

Eller som Anna Wiklund brukar uttrycka det:

"Det är inte intäkterna man blir rik på - det är de låga kostnaderna!"

Nu lägger vi alltså ytterligare ett objekt till listan. Visserligen säger fastighetschefen Vilhelm Backman att man tänker sig någon form av skyddsplan med Q- eller K-märkning. Förhoppningsvis räcker det för att den karaktäristiska byggnaden åtminstone ska få behålla sin exteriör och att det inte blir ytterligare ett Enköpingskt "ground zero" likt det vi har där en gång stadshotellet stod!

Enköpings Hyresbostäder har tidigare visat intresse för att köpa fastigheten. Man hade till och med kommit så långt att man gjort en kostnadsberäkning och även skissat på antalet lägenheter. Av någon anledning blev köpet aldrig av - man undrar varför!?

Nej - det är dags att åter aktualisera Facebook-gruppen ENKÖPING ÄR INTE TILL SALU!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |