måndag 23 januari 2012

Lokalt samarbete och politisk vilja

Så här ett par dagar efter att Håkan Juholt lämnat posten som partiledare var det åter dags att landa i det lokalpolitiska livet.

Kvällen inleddes med gruppmöte för S, V och MP inför morgondagens nämndsammanträde. Gruppen hade ikväll fått en utökning i och med att Nils-Bertil Carlsson (FP) fanns med. Samarbetet fortsätter!

Efter gruppmötet var det bara att kasta sig i bilen för att snabbt ta sig upp till våra nya lokaler på Östra Järnvägsgatan och årets första AK-möte.

Självklart var det heta ämnet för kvällen Juholts avgång och hur vi vill att processen till att komma fram till en ny partiledare ska se ut.

Även det lokalpolitiska läget avhandlades med överklagan av beslutet om budgetrevideringen och skattehöjningen. Framför allt ifrågasattes hur den moderatledda minoriteten med Anna Wiklund (M) i spetsen kan sitta kvar trots att man förlorat majoriteten, inte lyckats driva igenom sin egen budget och dessutom förlorat sin skattesats!

Alla var rörande överens om att Wiklund och den moderatledda minoriteten inte har något egentligt val i och med att man inte lyckas få till en ny majoritet!

Ett välbesökt Arbetarekommunemöte där många kom till tals med många bra åsikter och tankar! Trots att vi anses vara ett parti i kris känns det som om det finns ett starkt engagemang och framför allt en vilja att prata och föra ut vår politik! Det bådar gott inför vårt fortsatta politiska arbete - både lokalt och nationellt!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |