söndag 29 januari 2012

Odell långt från verkligheten

Så har då de självutnämnda företrädarna för "verklighetens folk", kristdemokraterna, valt partiledare och det blev omval av Göran Hägglund.

Det låter ju som en betryggande seger för Hägglund med röstsiffrorna 198-88, men om man granskar siffrorna kan man ändå konstatera att en tredjedel av KD inte ville att Hägglund skulle få fortsatt förtroende! Hur den gode Hägglund ska kunna överbrygga dessa falanger återstår att se.

Precis som jag skrev igår måste man ställa sig frågan om Mats Odell kan sitta kvar som gruppledare efter detta?

Det spelar nog ingen roll hur mycket Göran Hägglund försöker "övertyga" media om att de "kommer överens". Odells starka kritik mot Hägglund i själva utmaningen talar sitt tydliga språk!

Och kanske är det tur för KD att Odell inte fick ikläda sig rollen som partiledare för längre ifrån verkligheten än den mannen är får man nog leta efter!

Eller vad sägs om följande uttalande av Odell från tidningen "Hem och hyra"!

"Jag och min fru har köpt varsin lägenhet till våra barn. Det kan alla föräldrar göra. Våra barn är mycket nöjda."

Man undrar vilken verklighet Odell lever i? Däremot är det med all tydlighet klargjort att varken han eller den övriga alliansen förträder verklighetens folk!

/Matz

2 kommentarer:

 1. Ett citat från 5 år sedan från Hyresgästföreningens medlemstidning... knappast opartiskt och knappast aktuellt.

  http://www.hemhyra.se/blogg/susanna-skarrie/mats-odell-pa-tapeten-11375

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att det en politiker sagt för 5 år sedan är något han/hon inte behöver stå för - eller? Hur lång preskibtionstid är det på ett uttalande? Det kan ju vara intressant att veta ur flera aspekter!

   Aktualliteten ligger väl snarare i Odells synsätt och totala avsaknad av verklighetsförankring!

   Sen förstår jag inte hur det kan vara partiskt att citera någon? Odell har onekligen uttryckt sig på detta vis och Skarrie har inte lagt några värderingar i själva citatet. Det står Odell alldeles själv för!

   Har det att göra med att det är en intressorganisations tidning som gör det partiskt? I så fall finns det många journalistiska alster som skulle kunna förpassas till runda arkivet!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |