tisdag 24 januari 2012

EP:s ledare förblindad?

Ledaren i dagens EP visar med all tydlighet att media köpt de "nya" moderaternas skönhetsoperation helt och hållet utan att inse att partiet bakom den falska och utslätade fasaden står för samma ideologi och politik som det gamla högerpartiet.

Socialdemokratin får i ledaren ett antal förslag på hur man ska vinna tillbaka väljare och som mall används de "nya" moderaternas tillvägagångssätt.

Bland annat menar ledarskribenten att det "inte finns någon sann socialdemokrati att återvända till". Mer fel än så kan man inte ha! Jag håller med om att det inte handlar om att återgå till ett "1800-talssamhälle" utan snarare att vi som parti måste förmedla vår vision för framtiden och hur vi ska nå dit.

Däremot ska vi hela tiden falla tillbaka på den sanna socialdemokratin som är vår trygga grundideologi - solidaritet, jämlikhet, frihet och alla människors lika värde. En ständig kamp mot orättvisor och ökade klyftor i samhället!

Jag tror inte på idén om att förnya partiet genom kosmetiska ingrepp så som moderaterna försökt sig på. Visserligen har man lyckats attrahera väljare, men nu när inplantaten börjar läcka börja också bieffekterna komma.

Socialdemokratin ska även fortsättningsvis visa sin stolthelt över det man uträttat i vårt land. Det Sverige vi varit med att bygga och det Sverige vi vill fortsätta utveckla!

Ledaren i EP skriver bland annat om att Fredrik Reinfeldt förändrade moderaterna så att det "passade samtiden". Hur då, undrar jag? Genom att kalla sig "det nya arbetarpartiet" eller genom att använda sig av Socialdemokratiska begrepp?

Ledarkribenten avslutar med att fastställa följande faktum:

"Inget parti kan leva på sin historia."

Nej, det har vi ju med all tydlighet fått bevittna så till den milda grad när moderaterna i sitt idéprogram försökte skriva om sin egen historia där man bland annat skrev:

"Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat."

Socialdemokratin betackar sig därför för förslag om hur vi ska omforma vårt parti och vårt politiska arbete där man utgår från de "nya" moderaternas mall.

Vi står trygga i vår ideologi och behöver inte skämmas över vår historia! Vi vill inte lura väljarna med kosmetika och tomma löften!

Vi ser bristerna i samhället och vi vill göra något åt dem. Sverige behöver framtidsvisioner. Vi har högre ambitioner för Sverige!

/Matz

3 kommentarer:

 1. Måste bara komma med en lite reflektion:

  Mitt allra första blogginlägg på denna blogg behandlade faktiskt samma tema! Intressant med tanke på att det är snart 2,5 år sedan!

  SvaraRadera
 2. Skall man tolka det som att tiden har stått still eller att du har gjort det eller att sossarna har gjort det ... ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja du Tomas! Något har ju uppenbarligen stått still... ;)

  SvaraRadera

AddThis

Share |