tisdag 3 januari 2012

För vem är socialnämnden till?

Jag blir lite fundersam när jag läser kristdemokraten Monica Landéns blogg. I någon form av försvarstal över det beslut hon varit med och drivit igenom i socialnämnden skriver hon bland annat:

"Majoriteten av dem som dricker alkohol har inga problem med att varken kontrollera sitt intag eller sitt humör(oftast blir folk upprymda) vilket har en positiv effekt på både omgivning och den ”påverkade”personen själv."

Jag anser att det är mycket olämpligt och opassande en ordförande för socialnämnen, som Monica Landén är, att glorifierar alkoholkonsumtion på det viset.

Landén fortsätter sitt blogginlägg med att försöka släta över alkohol- och krogrelaterat våld genom att konstatera att:

"Det finns mycket som är farligt som vi utsätter oss för förutom att gå på krogen i Enköping. Vi vet att det är ”farligare” att köra bil än att flyga och att cykla även om vi tror att vi förbättrar miljön och vår hälsa, ishockey farligare än boxning..."

Jag skulle vilja höra Monica Landén förklara det för den som blir nedslagen på torget, den kvinna som blir misshandlad i hemmet sent på lördagsnatten eller barnet som gråter sig till sömns efter att återigen fått se och höra sin mamma utstå både fysisk och psykisk misshandel.

Sätter man sig i en bil, ett flygplan eller på en cykel gör man ett aktivt val. Spelar man ishockey eller boxas gör man ett aktivt val. I båda fallen - oavsett fortskaffningsmedel eller idrott - är man inbegripen med riskerna!

Men de som blir oskyldiga offer för alkoholens negativa påverkan - vilket val har de, Monica Landén? Hur blir det bättre för dem att veta att vi har "Sveriges absolut vanligaste serveringstider"?

Det är dessa människor som socialnämndens ledamöter bör värna om i första hand - inte den "kundtillvända krogen"!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Detta är ett typexempel på okunskap .När man gör den här typen av uttalande så ska fakta baseras på evidensbaserad forskning.Detta är löjligt!

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte annat än hålla med. När det gäller alkoholrelaterat våld, såväl på offentliga platser som i hemmen, talar forskningen sitt tydliga språk. Även polisens statistik stärker dessa forskningsresultat.

    SvaraRadera

AddThis

Share |