tisdag 3 januari 2012

Vem ska man tro på?

Publicerat i EP 2012-01-03

De tre borgerliga partierna M, C och KD har i socialnämnden drivit igenom ett beslut om att förlänga öppettiderna för krogarna i Enköping. Detta trots tydlig lagstiftning, polisens statistik över alkoholrelaterade brott, förvaltningsrättens riktlinjer och rekommendationer från tjänstemän med spetskompetens som alla pekar åt helt motsatt håll.

I en intervju i EP 29/12 säger sig finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) inte kunna uttala sig om huruvida detta var ett bra beslut eller inte. Hon anser sig inte vara insatt i detaljerna i ärendet då det, enligt Wiklund, inte ska ha diskuterats i den borgerliga gruppen.

Socialnämndens ordförande Monica Landén (KD) verkar vara av en helt annan uppfattning. I en tidigare intervju menade Landén att de riktlinjer för alkoholtillstånd nämnden beslutade om redan i mars togs tillbaka för att man ville förankra det i den borgerliga gruppen.

Vidare skrev Landén i en insändare i EP 27/12 att alla allianspartier sagt sitt i frågan!

En av allianssystrarna Wiklund och Landén far helt sonika med osanning! Frågan blir som tagen ur en refräng av Thomas Di Leva: Vem ska man tro på?

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |