lördag 21 januari 2012

Stanna eller gå?

Det spekuleras igen! Ska Juholt avgå eller inte? Den här gången måste jag ändå tillstå att det finns substans i spekulationerna. Allt pekar på att Håkan Juholt valt att lämna besked om sin avgång från sin "hemstad" Oskarshamn.

Normalt sett skulle partiledaren ha stått vid podiet efter VU:s sittning och lämnat besked om vad man kommit fram till. Istället "smet" han ut bakvägen för att bege sig till en plats han känner sig någorlunda bekväm.

Jag är en av de som, när det blåst som mest, trots allt hävdat att Juholt ska sitta kvar som partiledare - åtminstone fram till kongressen 2013. Anledningen har varit att jag ansett att partiets tapp i opinionsmätningar inte enbart kan bero på en person - och det står jag fortfarande för.

Däremot måste jag tillstå att Juholt ett tag varit mer eller mindre osynlig på den politiska arenan. Vid sin återkomst hamnar han återigen på kvällstidningarnas löpsedlar, men inte som jag hoppats tack vare tydlig socialdemokratisk politik utan återigen på grund av retoriska klavertramp.

Frågan är om det inte var "dödsstöten" när han påstod att regeringen och SD samarbetade redan innan SD fanns med i riksdagen! Liknande utspel FÅR inte kunna tolkas. Man måste helt enkelt hålla sig till fakta - hur retoriskt skicklig man än må vara!

Klockan 15.00 håller så Håkan Juholt en presskonferens från Oskarshamn och då lär vi få veta om han kliver av sitt uppdrag eller inte. Om så är fallet lär inte spekulationerna från media ta slut!

/Matz

2 kommentarer:

 1. Måste säga även om jag inte socildemokrat att jag finner det lite tråkigt och synd om han skulle vara tvungen att kasta in handduken. Har gillat hans lite "yviga och frispråkiga" personlighet".

  Jag tycker nog att så som socialdemokratin ser ut nu så skulle jag i hans läge lägga i en ytterliggare växel o bara köra på.....han själv har ju inget att förlora på det och inte socialdemokraterna heller......mer frispråkighet utåt i medierna och sedan öppet stå för när det blir tokigt skapar ju förståelse och medkänsla.

  Om fallet att han avgår har ni ju en Charlie Hansson med anknytning till Enköping som verkligen kan bli nått att räkna med!

  SvaraRadera
 2. Ja, Fredrik, jag håller med om att Juholt har kryddat den politiska diskussionen med sin retorik och sitt yviga och frispråkiga sätt. Han fick en bra start och hade möjlighet att bli riktigt folklig.

  Tyvärr hade han inte koll på fakta alla gånger och det blev hans fall till slut.

  Charlie Hansson var en ny bekantskap för mig. Har kollat in hans blogg lite nu. Spännande! Kanske lite ung för att axla manteln som partiledare i dagsläget ;) Men absolut en "coming man", precis som vi har två unga killar i Enköping - Jesper Englundh och Gustav Härnkvist - som kommer kunna gå långt om de får rätt förutsättningar!

  /Matz

  SvaraRadera

AddThis

Share |